Zločini

Policijski bilten: pokušaj krađe u Sejmenskoj, droga na Bulevaru

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Policijski bilten: pokušaj krađe u Sejmenskoj, droga na Bulevaru – Na području Kantona javni red i mir je narušen u jednom slučaju, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenom slučaju intervenisali su policijski službenici i protiv počinioca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

U ulici Sejmenska, od strane lica S.H., iz Zenice, izvršeno je krivično djelo teška krađa u pokušaju u podrumske prostorije. Brzom intervencijom policije navedeno lice je locirano i lišeno slobode. Nad istim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.

U ulici Bulevar Ezhera Eze Arnautovića, izvršenim pregledom lica D.E., iz Zenice, policijski službenici su pronašli dvadeset upakovanih sadržaja biljne materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Sporna materija je oduzeta a navedeno lice lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama.

U ulici Bulevar Kralja Tvrtka I, izvršenim pregledom lica Š.A., iz Zenice, policijski službenici su pronašli bijelu praškastu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje Policijske uprave I.

Kakanj

U ulici Šehida, policijski službenici su izvršili legitimisanje i pregled maloljetnog lica M.M., iz Kaknja, kojom prilikom su kod istog pronašli zeljastu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Navedeno lice je zadržano do dolaska uviđajne ekipe, koja je i izvršila uviđaj. Pronađena sporna materija je oduzeta a izvršenim vaganjem utvrdjena je težina od 5,05 grama. Daljnji rad na dokumentovanju potrebnih činjenica poduzimaju istražitelji Policijske stanice Kakanj.

Zavidovići

U mjestu Dolac, od strane lica P.A., iz Zavidovića, izvršeno je krivično djelo oštećenje tuđe stvari na način da je isto razbijalo stakla na prozorima kuće vlasništvo lica I.Lj., iz Zavidovića. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se deset saobraćajnih nezgoda, u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, jedno lice je zadobilo povrede neutvrđenog stepena, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno