Zločini

Policijski bilten: krađe u Crkvicama i Novom Vranduku

Policija
Policija
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Policijski bilten: krađe u Crkvicama i Novom Vranduku – Na području Ze-Do kantona javni red i mir narušen u pet slučajeva, bez povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Na području Ze-Do Kantona registrovano je deset krivičnih djela.

Zenica

U ul. Crkvice, Grad Zenica, od strane NN lica izvršeno je krivično djelo teške krađe u stan vl. D. Dž. iz Zenice.Tom prilikom otuđen je srebreni nakit.Izvršen uviđaj od strane policijskih službenika OKP PU I Zenica, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

U naselju Novi Vranduk, Grad Zenica,od strane NN lica  izvršeno je krivično djelo krađe muškog bicikla vl.Š. B. iz Novog Vranduka, koje se nalazilo u dvorištu porodične kuće.Sačinjena službena zabilješka od strane policijskih službenika.

Kakanj

U ul. Željeznička, općina  Kakanj, od strane policijskih službenika PS Kakanj, zaustavljeno je tmv marke Mercedes reg.oznaka A34-K-381 kojim je upravljao H. Đ. iz Kaknja. Izvršenim pregledom u vozilu je zatečena odredjena količina uglja,za koju isti nije posjedovao odgovarajuču dokumentaciju. Teretno vozilo sa ugljem   dopračeno do pogona Seperacije gdje je izvršenim vaganjem  utvrdjeno da se radi o količini od 3500 kg. uglja.Ugalj oduzet uz uredno izdatu potvrdu o oduzimanju predmeta i vračen u posjed ZD RMU Kakanj. Sačinjena službena zabilješka od strane policijskih službenika uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Zavidovići

U ul.G.H.Begova, općina Zavidovići, od strane NN lica izvršeno je krivično djelo teške krađe iz tmv marke MAN reg.broja J65-O-637 vl.G.M. iz Zavidovića.Tom prilikom otuđeno je 30 litara nafte iz rezervoara. Izvršen uviđaj od strane istražitelja PS Zavidovići.

Maglaj

U mjestu Omerdino Polje, općina Maglaj, od strane NN lica izvršeno je krivično djelo krađe.Tom prilikom je iz pomoćnog objekta vl.H. J. otuđeno jedno žensko biciklo nepoznate marke.Izvršen uviđaj od strane istražitelja PS Maglaj.

U mjestu Omerdino Polje, općina Maglaj,od strane NN lica izvršeno je krivično djelo krađe.Tom prilikom je iz pomoćnog objekta vl. H. E. iz  Maglaja, otuđeno jedno muško biciklo nepoznate marke, jedna kosačica nepoznate marke na električni pogon i jedan trimer marke EINHEL. Izvršen uviđaj od strane istražitelja PS Maglaj uz upoznavanje dežurnog tužioca.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Ze-Do kantona dogodilo se 11 saobraćajnih nezgoda, u jednoj SN, jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA

Zbog nastalog klizišta na odlagalištu jalovine površinskog kopa “Vrtlište”, od dana 16.02.2017. godine, na dionici lokalnog puta Donji Kakanj-Mramor-Brnjic putna komunikacija je zatvorena za saobraćaj. Za područje Brnjica saobraćaj  se odvija alternativnim pravcem Kakanj-Kučići-Brnjic, dok je saobraćaj za mjesta Mramor i Sebotinje uspostavljen kroz radilište PK “Vrtlište”. Od strane službe RMU “Kakanj” izvode se radovi na sanaciji klizišta.

Zbog nastale situacije od 25.02.2017.godine i istjecanja vode kroz tunel Ribnica,  u mjestu Donji Tičići, saobraćaj se na dijelu auto puta A-1, Kakanj-Zenica i Zenica-Kakanj u oba smjera odvija jednom saobraćajnom trakom. Na pomenutoj lokaciji postavljena je privremena signalizacija.

Na ostalim putnim pravcima na području ZE-DO kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

POŽARI I EKSPLOZIJE
Kakanj

Putem telefona obratio se G.S. iz Gornji Lučana i prijavio da u mjestu Gornji Lučani gori prateći objekat vl.G.N. iz  Gornji Lučana, općina Kakanj. Požar u 01,00 sati, lokalizovan od strane vatrogasne jedinice Doboj-Kakanj.Tom prilikom je izgorio prateći objekat koji se nalazi uz kuću vl.G.N. Izvršen uviđaj  dana 07.04.2017. godine, u vremenu od 14,35 do 15,10 sati, od strane istražitelja PS Kakanj i inspektora za PPZ MUP-a ZE-DO Kantona uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Na području ZE-DO kantona nije bilo  eksplozija.

OSTALO
Kakanj

Putem telefona u PS Kakanj, obratio se  M.A. nastanjen u mjestu Bjelavići i prijavio  da je u mjestu D.Banjevac u kući pronašao beživotno tijelo svog šure B.A.(1950.) iz Kaknja. Za navedeni događaj upoznat mrtvozornik koji je izašao na lice mjesta.Izvršen uviđaj od strane istražitelja PS Kakanj i inspektora za PPZ MUP-a ZDK-a, uz upoznavanje dežurnog tužioca.Nakon izvršenog uvidjaja tijelo B.A. prevezeno u gradska groblja Visoko radi vršenja obdukcije.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno