Zločini

Policijski bilten: droga, nelegalna bukovina, provala u stan

Policija
Policija
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Policijski bilten: droga, nelegalna bukovina, provala u stan – Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

U  ulici Reisa Čauševića, izvršena je teška krađa u stan vlasništvo lica K.R., kojom prilikom je otuđen novac i mobilni telefon. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

U ulici Pečuj bb, policijski službenici su izvršili legitimisanje i pregled dva lica iz Doboj Juga. Prilikom pregleda, kod lica I.A. su pronađena dva paketića sa sadržajem smeđe praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, dok su kod lica A.S. pronađeni predmeti koji se koriste za konzumiranje droge. Navedena lica su lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada, dok je na mjestu kontrole izvršen uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

U mjestu Kula bb, od strane policijskih službenika zaustavljeno je i kontrolisano teretno motorno vozilo marke “Mercedes-Benz”, registarskih oznaka A87-M-512, kojim je upravljao M.N. iz Zenice. Prilikom kontrole i pregleda vozila, utvrđeno je da vozač prevozi bukovo ogrijevno drvo u količini od 3,3 metra kubna, bez odgovarajuće dokumentacije. Sporna drvna masa je privremeno oduzeta, dok se od strane policijskih službenika poduzimaju potrebne mjere i radnje.

Zavidovići

U ulici Zlatnih ljiljana, iz haustora zgrade, izvršena je krađa mopeda marke “Yamaha”, nepoznatih registarskih oznaka, vlasništvo lica M.R. iz Zavidovića. Od strane službenika uniformisane policije je sačinjena službena zabilješka, te je o svemu upoznat dežurni kantonalni tužilac.

SAOBRAĆAJ

Žepče

Na magistralnom putu M-17, u mjestu Opšenik, dogodila se saobraćajna nazgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “Peugeot”, registarskih oznaka A89-T-853, kojim je upravljao D.J. iz Žepča i putničko motorno vozilo marke “Opel Astra”, registarskih oznaka A18-J-406, kojim je upravljao R.M. iz Žepča. U ovoj nezgodi, lice Š.M., saputnica u vozilu “Opel Astra”, je zadobila teže tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

Na području Kantona dogodilo se još pet saobraćajnih nezgoda u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno