Sudske klupe

Policija ZDK Tužilaštvu dostavila Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu u predmetu Kisik

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK), nakon šestomjesečnih istražnih radnji u predmetu “Kisik”, dostavila je Kantonalnom tužilaštvu ZDK lzvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv direktorice JU Dom zdravlja Zenica, Mersije Kasumović, uposlenika ove ustanove Fadila Šehidića i bivše direktorice Selvedine Spahić-Sarajlić.

Izvještaj je dostavljen zbog postojanja sumnje da su Kasumović, Šehidić i Spahić-Sarajlić počinili krivično djelo Zloupotreba položaja ili ovlaštenja. Navedeno je i da se za još dva lica sumnja da su počinila krivično djelo Nedozvoljena trgovina.

Predmet se nalazi u fazi prijave, a nakon analize dostavljenog Izvještaja i prikupljenih dokaza, kantonalni tužitelj će odlučiti o daljim aktivnostima, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva ZDK.

Autor: BHRT



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno