Sudske klupe

Policija u Maglaju ponovo zaplijenila opojnu drogu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U nastavku aktivnosti na suzbijanju i prevenciji neovlaštenog posjedovanja, proizvodnje i stavljanja u promet droga, kao i otkrivanju i procesuiranju osoba koje se dovode u vezu sa zloupotrebom droga, policijski službenici Policijske stanice Maglaj su dana 02.07.2023.godine, realizovali pojačane mjere i radnje.

U tom kontekstu, u kasnim večernjim satima,  izvršena je racija na području lokaliteta “Klizište” u mjestu Novi Šeher, općina Maglaj, na kojem su se okupljala lica sklona konzumiranju i prodaji narkotičkih sredstava.

Tom prilikom, na licu mjesta zatečeno je lice P.E. (1995.) iz mjesta Novi Šeher, općina Maglaj, dok se u njegovoj neposrednoj blizini nalazilo parkirano putničko motorno vozilo marke ‘”VW-Golf IV ”. Odmah po uočavanju policijskih službenika osumnjičeni je pokušao pobjeći ali je brzom intervencijom policijskih službenika Policijske stanice Maglaj, sustignut i lišen slobode. Prilikom lišenja slobode, pored osumnjičenog je pronađena jedna ručno pravljena cigareta  sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom i mirisom asocira na opojnu drogu ”Marihuana”, dok je pregledom lica, u torbi koju je nosio oko pojasa, pronađena jedna platnena vreća u kojoj su se nalazili sljedeći predmeti:

– jedno pakovanje u kojem se nalazila praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu ”Speed”, bruto težine 1,10 grama,

– jedno pakovanje u kojem se nalazila praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu ”Speed”, bruto težine 8,63 grama,

– jedno pakovanje u kojem se se nalazila biljna materija  koja svojim izgledom  i mirisom asocira na opojnu drogu ”Marihuana”, bruto težine 4,77 grama.

– novčani iznos od 340,00 KM.

Izvršenim uviđajnim radnjama, na licu mjesta gdje se prethodno nalazio osumnjičeni,  pored drvene klupe, pronađena je jedan kutija u kojoj su se nalazili sljedeći predmeti:

– četiri pakovanja u kojem se  nalazila praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu ”Speed”, bruto težine 295.27 grama,

– dva pakovanja u kojem se nalazila biljna materija  koja svojim izgledom  i mirisom asocira na opojnu drogu ”Marihuana”, bruto težine 174,41 grama,

– jedno pakovanje u kojem se nalazilo 68 komada tableta, koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu ”Ecstasy”, bruto težine 25,40 grama,

– jedna digitalna vaga za precizno mjerenje i

– jedan mobitel.

Predmetno vozilo koje je zatečeno na licu mjesta je zapečaćeno, te preveženo na parking Policijske stanice Maglaj, gdje će nakon izdavanja naredbe od strane nadležnog suda biti predmetom pretresa.

Nakon kompletiranja predmeta osumnjičeni će, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. Krivičnog zakona FBIH lica, biti predat Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona na daljnje postupanje.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno