Sudske klupe

Policija RS za požar sumnjiči dvojicu Zeničana, direktor ih brani

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Policija RS za požar sumnjiči dvojicu Zeničana, direktor ih brani – Za izazivanje požara u Energoinvestu RAOP u Istočnom Sarajevu sumnjiče se dva radnika Tola Company iz Zenice koji su posljednjih mjeseci u krugu preduzeća rezali i na otpad izvozili radne mašine.

MUP RS Okružnom Tužilaštvu Istočno Sarajevo danas je dostavio je izvještaj o požaru, a istraga o cijelom slučaju trebala bi staviti tačku na debatu koja se vodi o uzrocima požara.

Vještak potvrdio – uzrok požara je ljudski faktor, dežurni tužilac da se radi o krivičnom djelu paljevina. Na koncu istraga koju je MUP RS proveo dovela je do dva radnika Tola Company.

“Protiv lica inicijala B.N. i H.J. oba iz Zenice zbog postojanja osnova sumnje da su kao radnici preduzeća Tola Company dana 10.08. vršeći radove na pomenutom objektu počinili gore opisano krivično djelo”, izjavio je Branimir Šehovac, načelnik PU Istočno Sarajevo.

Osumnjičeni radnici, koji su juče ispitani, su nakon 24 časovnog zadržavanja u MUP-u pušteni na slobodu. Iz Tola Company-a kažu već su sa vlasnikom izgorjele hale Elektroinženjeringom razgovarali o sanaciji štete.

“Mi smatramo da tu nema elemenata krivičnog djela, to sve što se desilo je vjerovatno nesretan slučaj, iz nehata, nepažnje”, pojasnio je Darijan Mileusnić, direktor Tola Company.

Opozicija u RS ranije je izrazila sumnju da je požar podmetnut, što su rukovodioci Elektroinženjeringa, ali i Tola company-a, koji je u trenutku izbijanja požara jedini imao angažovane radnike u hali demantovali.

“Nisam pomenuo niti jednu privatnu kompaniju niti pojedinca, međutim oni su se prepoznali u tome i skočili su i sami sebe vidjeli u tom saopštenju SDS-a. Mi sumnjamo da se radi o ogromnom kriminalu, i da su oni koji su se prepoznali u ovome izvršioci onih koji ce da izvuku najveće benefite”, kazao je Mirko Šarović, predsjednik SDS-a.

Kolika je materijalna šteta još nije utvrđeno, a MUP procjenjuje da je prilikom požara izgorjelo je i uništeno oko 8.000 kvadratnih metara krovne konstrukcije.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno