Nesreće

Policajci iz Zenice spasili život čovjeku koji je htio izvršiti samoubistvo, poznata imena policajaca

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Zenici je sinoć, 28. novembra, došlo do prave drame, koja je zbog hrabrosti policajaca riješena na najbolji mogući način.

Kako za portal Radiosarajevo.ba kaže glasnogovornik MUP-a Zeničko-dobojskog kantona Samir Valentić, policija je zaprimila poziv od jedne nepoznate osobe, koja je upozoravala da njihov poznanik želi da izvršiti samoubistvo skokom u rijeku Bosnu.

“Ova osoba je dala kontakt svog poznanika našoj službenici, koja je odmah pozvala 50-godišnjeg N. M. U isto vrijeme, poslana je ekipa na mjesto događaja”, kaže za naš portal Valentić.

Kako dalje kaže, sljedeći potez službenice bio je ključan.

Ona je ostala s njim na telefonu kako bi dobila na vremenu dok nisu stigli policajci iz PU Crkvice. Oni su uspjeli da spase muškarca tako što su ga uhvatili za ruke“, rekao je Samir Valentić.

Ovaj muškarac je zatim prebačen na Odjel za psihijatriju u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Imena ovih heroja su Avdija Juhić i Semir Turković, dok je službenica koja je telefonom zadržavala ovog 50-godišnjaka Lidija Tomić.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno