Zločini

Pokušao zapaliti potkrovlje kuće u Janjićima

Foto: ilustracija
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pokušao zapaliti potkrovlje kuće u Janjićima – Na području Zeničko-dobojskog kantona nije bilo prijavljenih slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

KRIMINALITET

Evidentirano je 10 krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (2), Policijske uprave II u Visokom (1), Policijske uprave III u Zavidovićima (4), Policijske uprave IV u Tešnju (1) i Policijske uprave Žepče (2).

Zenica

U ulici Busovačka (Janjići), od strane lica B.A. izvršena je paljevina potkrovlja kuće, vlasništvo istog. Tom prilikom je nastupila materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo. Požar su lokalizovali pripadnici Vatrogasne jedinice Zenica, a policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Breza

U mjestu Župča, izvršena je teška krađa u pomoćni objekat, vlasništvo Č.N., iz kojeg je tom prilikom otuđena kosilica. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Breza.

Maglaj

U ulici Civilnih žrtava rata, iz novčanika, vlasništvo H.A., izvršena je krađa određene količine novca. Istražitelji Policijske stanice Maglaj su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

U mjestu Domislica, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo posipanjem nepoznate tečnosti po fasadi kuće, vlasništvo K.Š. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Zavidovići

U mjestu Mustajbašići, iz garaže, vlasništvo P.A., izvršena je krađa motorne pile i određene količine nafte. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Žepče

Na regionalnom putu Žepče-Zavidovići, od strane službenika uniformisane policije zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke „Renault“ registarskih oznaka A79-J-073, kojim je upravljao B.M. iz Busovače, dok se na mjestu suvozača nalazio B.T. iz Kiseljaka. Izvršenim pregledom navedenih lica, kod suvozača je pronađena pvc vrećica sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, količine 7,15 grama. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama, dok su istražitelji Policijske stanice Žepče na licu mjesta izvršili uviđaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se 12 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

MUP ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno