Sudske klupe

Pokušao pobjeći prilikom legitimisanja, pronađeno 19 paketića opojne droge

Pronađeno 19 paketića opojne droge – Dana 09.11.2016. godine, u ulici Stanični trg u Zenici, od strane policijskih službenika Policijske stanice Centar izvršeno je legitimisanje i pregled lica O.N., rođenog 1993. godine, i I.K., rođenog 1998. godine, oba iz Zenice. Tokom vršenja navedenih radnji, lice I.K. se dalo u bjekstvo, noseći u ruci manju torbicu. Brzom intervencijom policijskih službenika, isto je pronađeno u ulici Saliha Cakana Mulalića, u haustoru zgrade, dok je na stepeništu, iza saksija sa cvijećem, pronađena sporna torbica u kojoj se nalazilo 19 pvc paketića sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, za koju je kasnijim vaganjem utvrđeno da se radi o količini od 15,65 grama bruto težine.

Oba navedena lica su lišena slobode, privedena i zadržana u službenim prostorijama Policijske uprave I, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada, dok je na licu mjesta izvršen uviđaj.

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske uprave I biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv lica O.N., zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. Krivičnog zakona FBiH.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem