Zenica

Pokazna vježba zeničkih radioamatera

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U organizaciji Radio kluba „Zenica“, primopredajna sekcija PPS, održana je pokazno-simulacijska vježba uspostavljanja radio veze: Maglaj – Zavidovići -Zenica u uslovima nestanka električne energije, prekida mobilne telefonije i interneta, te prekinute kopnene povezanosti M-17 sliva Zenica-Doboj Jug.

Tokom posljednje katastrofalne poplave pokazala se potreba za uvezivanjem radio-amatera u sistem odbrane od vremenskih i drugih nepogoda. Upravo su radioamateri bili ti koji su prvi uspostavili vezu Maglaj-Zenica.

Mobilni radiokomunikacijski čvorovi tokom vježbe bili su postavljeni na koti Boriku u Maglaju i u naselju Misurići, uz magistralni put M-17.

Kako smo saznali, naredna vježba zakazana je za proljeće, a u njoj će učestvovati i pripadnici turskog bataljona pri snagama EUFOR-a u BiH.

 radio amateri iz Zenice



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno