Zenica

Pojačane aktivnosti policije u blizini škola

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Povodom početka nove školske godine, službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona će, kao i prethodnih godina, u okviru svojih nadležnosti, poduzimati pojačane mjere i radnje u blizini škola i na pješačkim prelazima, kako bi se školarcima obezbijedila veća sigurnost na ulicama i pješačkim prelazima, na njihovom putu do škole.

Na raskrsnicama i pješačkim prelazima policijski službenici će vršiti regulaciju saobraćaja i svojim prisustvom preventivno djelovati, kako bi svi vozači uz dodatni oprez i poštujući saobraćajne propise, omogućili bezbjedan prelazak učenika na pješačkim prelazima i njihovo bezbjedno kretanje u gradskim ulicama.
Policijske patrole će u svom redovnom radu, u skladu sa izdatim naredbama i zadacima, prvenstveno raditi na suzbijanju pojave brze vožnje u urbanim sredinama, posebno u blizini škola, te represivno djelovati i sankcionisati nesavjesne vozače, koji se ne budu pridržavali ograničenja brzine i pravila kod pješačkog prelaza u urbanim sredinama.
Prilikom kontrola u saobraćaju policijski službenici će vozačima ukazati na povećano prisustvo učenika na gradskim i prigradskim ulicama, upozoriti ih na obavezu poštivanja ograničenja brzine vožnje, te ih upozoriti na dodatni oprez, a uslučajevika činjenja prekršaja sankcionisati vozača.

Ovom prilikom, Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog želi sretan i uspješan početak nove školske godine učenicima svih škola na području našeg kantona, a naročito školarcima prvačićima.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno