Zločini

Pogledajte zastrašujuće fotografije i video požara u okolini Zenice, vatrogasci na izmaku snaga i kapaciteta

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na području Zenice trenutno je aktivno nekoliko požara, dok neki bjesne danima i gutaju sve pred sobom, novi se tek aktiviraju i direktno prijete kućama. U mjestu Donja Gračanica kod Zenice već nekoliko dana aktivan je požar koji uprkos svim naporima Profesionalne vatrogasne jedinice Zenica još uvijek nije stavljen pod kontrolu. Vatrogasci su s maksimalnim kapacitetima već nekoliko dana na terenu gdje s naprtnjačama s vodom po nepristupačnom terenu ugrožavajući i živote, ali vatra još uvijek bjesni i guta nisko rastinje i drveće.

Komandir smjene Profesionalne vatrogasne jedinice je u izjavi za Klix.ba kazao kako je na sastanku civilne zaštite određeno na koji način će se djelovati, a oprema je ustupljena i pripadnicima šumarske uprave koji su na terenu.

U sjedištu Vatrogasne jedinice ostala su još tri vatrogasca i tri vozača kamiona, dok su svi ostali raspoređeni na terenima. Na drugoj strani grada na lokaciji Zmajevca od danas poslijepodne aktivan je još jedan požar koji se spušta prema kućama, a s obzirom da neam dovoljno vatrogasaca koji bi izašli na teren, mještani su uglavnom prepušteni sami sebi.

Za sada još nije poznato da li su nadležne službe Grada Zenice uputile apele drugim vatrogasnim jedinicama za pomoć, no nesavjesnost građana koji pale nisko rastinje u vrijeme proljetnog čišćenja dovelo je do velike štete po prirodu, a svi se nadaju da neće doći i do materijalnih šteta na objektima građana Zenice.

TEKST, FOTO I VIDEO E. MEHIĆ – KLIX



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno