Zločini

Pogledajte šta je sve oduzeto od Zeničanina koji je danas uhapšen u Sarajevu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na području Novog Sarajeva danas je provedena operativna akcija kodnog naziva “Đuka” koja je rezultirala hapšenjem jedne osobe te zapljenom predmeta koji se dovode u vezu sa krivičnim djelom zbog kojeg je i provedena akcija.

Policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije Novo Sarajevo, uz nadzor postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, realizovali su operativnu akciju “Đuka”.

Na području općine Novo Sarajevo, na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu, policijski službenici izvršili su pretrese na više lokacija.

Kako se navodi u zvaničnom saopćenju sarajevske policije, u pretresima je pronađeno i oduzeto više PVC pakovanja koja su sadržavala NN materije koje svojim izgledom asociraju na opojne droge: speed, hašiš i marihuana, kao i određenu količinu gotovog novca u EUR i BAM valuti, te vatreno oružje – pištolj, municiju i druge predmete od interesa za istragu.

Slobode je lišen 42-godišnji A.Đ. iz Zenice, nastanjen u Sarajevu, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga (član 238. stav 1. KZ FBiH) i krivično djelo iz člana 74. ZONDINOM-a.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju daljnji rad u okviru ove akcije.

Autor: klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno