Košarka

Pogledajte rezultate i pobjednike 21. Kengur kupa u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Finalnom utakmicom juniorskih selekcija zeničkih klubova Kengura i Čelika, okončano je 21. izdanje košarkaškog turnira za mlade „Kengur kup 2019“, koji se protekla tri dana, u tri zeničke dvorane, igrao u četiri muške i jednoj ženskoj kategoriji.
Prvo mjesto u konkurenciji juniora osvojio je Čelik, koji je u finalu slavio protiv Kengura s 88:66.

U konkurenciji predpionira prvo su mjesto osvojili košarkaši mađarskog ZTE Zalaegersega, koji su u finalu s 46:32 porazili domaćina turnira, zenički Kengur.

U finalu pionira prvo mjesto osvojio je slovenački Branik iz Maribora, koji je s 34:33 također porazio pionire Kengura. Branik je bio prvi i u konkurenciji kadeta, savladavši u finalu s 53:46 mađarski PVSK Pecs. U jedinoj kategoriji za djevojčice, Ragusa iz Dubrovnika (Hrvatska) porazila je s 39:06 pionirke Tešnja.

Na turniru je sudjelovalo preko 400 košarkaša i košarkašica iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Mađarske, Hrvatske i Srbije.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno