Kultura Zenica

Pogledajte program i raspored ovogodišnje manifestacije “Zeničko proljeće”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Međunarodna kulturna manifestacija “Zeničko proljeće” najavljuje svoje održavanje u Zenici od 12. aprila do 01. maja, obećavajući raznolikost i kvalitet u kulturi i stvaralaštvu.

Na međunarodni javni poziv pristiglo više prijava nego što se očekivalo – pedesetak, uključujući i prijave pojedinaca, što je prvi put u ovom formatu manifestacije.

Ovogodišnji moto manifestacije je “Magija trokuta”, inspirisan starim vjerovanjem o sinergiji triju trava u čaju, koje se međusobno nadopunjuju i potiru štetne efekte. Ova simbolika se povezuje s idejom o harmoniji i suživotu u bosanskohercegovačkom društvu.

Muzički programi su i dalje ključni, ali se povećao i broj likovnih programa. Održavanjem međunarodnog karaktera manifestacije, s učešćem iz zemalja kao što su Srbija, Hrvatska, Slovenija, Australija i Holandija, Zenica se dodatno afirmiše kao grad kulture.

Glavnina programa Međunarodne kulturne manifestacije “Zeničko proljeće” održat će se u prostorima Bosanskog narodnog pozorišta, Muzeja grada Zenice i Gradske biblioteke. Ova manifestacija će zasigurno dodatno ojačati kulturni identitet grada Zenice.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno