Ostali sportovi

Pogledajte Pezerov rekord na otvorenom u SAD

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pogledajte Pezerov rekord na otvorenom u SAD – Naš Mesud Pezer nastavlja sa dobrim hicima u SAD, gdje se u posebnom trening kampu priprema

U subotu popodne po američkom, odnosno u noći između ubote i nedjelje po našem vremenu Mesud je bacio kuglu 20 metara, a ovogodišnji najbolji hitac mu je 20,22 m.

Mesud se nalazi u Olimpijskom trening kampu “Chula Vista” gdje se priprema za Evropsko prvenstvo u Amsterdamu. Na prethodnom kamp-takmičenju bacio je 19,70 što znači da popravlja rezultat iz hica u hitac.

U istom kampu se priprema i Joe Kovacs, Amerikanac, pobjednik prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Pekingu. gdje se zajedno Pezerom priprema za predstojeće izazove.

-Veoma sam zadovoljan, odlično i ozbiljno se radi, posvećen sam dizanju forme i uvjeren sam da sam na dobrom putu, rekao je za Zenicablog naš Mesud Pezer.

Ovaj rezultat mu je najbolji lični rezultat na otvorenom.

– Mesud Pezer je prvi puta bacio kuglu 20 m na otvorenom i tako popravio svoj najbolji lični rezultat. Lijepo ga je vidjeti da baca preko 20 m nakon rezultata 20.22 m, 20.06 m i 20.01 m u dvorani ove zime. Mesud ne baca tehnički najbolje, tako da od njega uskoro možemo očekivati mnogo više i novi lični rezultat na otvorenom. Čestitam mu na ovom rezultatu. – rekao je Pezerov trener, Vesteinn Hafsteinsson.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno