Info

Pogledajte najavni trailer filma “Dijabetes i korona – MI POBJEĐUJEMO PREVENCIJOM”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pogledajte najavni trailer filma “Dijabetes i korona – MI POBJEĐUJEMO PREVENCIJOM”- Pandemija virusa Covid-19 šokirala je i paralizirala svijet. Samo u prvih deset mjeseci 2020. broj oboljelih premašio je 82 miliona, a preminulo je skoro milion i 800.000 ljudi. Virus nije zaobišao ni našu zemlju. Za deset mjeseci oboljelo je 73.000 ljudi, a umrlo više od 2.200. Pandemija je nametnula novi način života.

Oboljeli od šećerne bolesti posebno su ranjiva grupa. U svijetu od dijabetesa boluje svaka jedanaesta osoba, odnosno 425 miliona ljudi u dobi od 20 do 79 godina. Svake godine dijabetes odnese četiri miliona života, što je dvostruko više nego što je do sada odnio virus Covid-19. Dijabetičari zato znaju šta je disciplina, koja i u doba pandemije znači spas.

Zenicablog ekskluzivno donosi najavni trailer filma “Dijabetes i korona – MI POBJEĐUJEMO PREVENCIJOM” u produkciji Saveza dijabetičara u Zeničko-dobojskom kantonu. O životu u pandemiji i izazovima govore oboljeli od dijabetesa, predstavnici zdravstvenog sektora, ljekari, vjerski dostojanstvenici…

Uskoro se očekuje premijera filma na televizijama i društvenim mrežama.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno