Biznis

Pogledajte kako izgleda izgradnja najduže dionice na Koridoru 5C

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U sklopu 50 kilometara autoceste koja se gradi od Zenice ka sjeveru je i najduža dionica na Koridoru 5C, a to je Medakovo – Ozimice dužine 21,5 km.

Ova dionica se gradi na području Žepča, Maglaj i Tešnja. Upravo je objavljen video na kojem se vidi kako napreduju radovi.

Radne mašine rade punom parom, a pored otvorene trase, gradi se petlja, dva dvostrana odmorišta Tugovići i Galovac, osam mostova i vijadukti, dva nadvožnjaka, 15 podvožnjaka i dvocijevni tunel Crni vrh dužine 2.200 metara.

Planirana je i regulacija riječnog korita Trebačke rijeke u dužini od 15 kilometara, izrada potpornih konstrukcija i zaštite kosina u dužini od 1,5 kilometara, te rekonstrukcija lokalnih saobraćajnica i manjih mostova.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi 361.753.355 eura bez PDV-a.

Izvođač radova je turska firma Cengiz Insaat Sanayi ve Ticaret A.S, dok je za nadzor zadužena Yuksel PROJE A.S. – Trasa Sarajevo.

Do juna 2026. godine sjeverni dio Koridora, od Sarajeva do Save, trebao bi biti u potpunosti izgrađen.

Autor: biznisinfo.baStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno