Kultura

Pogledajte i poslušajte pjesmu “Nit što spaja” iz novog domaćeg filma “Amanet”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sedam dana prije premijernog izvođenja igranog filma „Amanet“ predstavljen je i soundtrack filma, pjesma „Nit što spaja“ koju izvodi Mirsada Mekić. Muziku i aranžman za pjesmu je radio Ahmet Šabić, a tekst za istu je napisao Nijaz Begović.

Film Mirze Begovića „Amanet“ premijerno će biti prikazan 01. novembra, a od 03. novembra bosanskohercegovačka publika će imati priliku da gleda ovu komediju u 20 kina. Film je producirala produkcijska kuća Hudhud pro sa koproducentima, a osim Mirze Begovića kao scenariste i reditelja, fotografiju i montažu na filmu je radio Nevres Softić, koscenarista na filmu je Nijaz Begović, dok originalnu muziku za film potpisuju Ahmet Šabić i Eldin Huseinbegović.

Uloge u filmu ostvaruju: Zlatan Školjić, Iva Filipović, Nusmir Muharemović, Faketa Salihbegović Avdagić, Emina Muftić, Adem Smailhidžić, Irfan Kasumović, Mugdim Avdagić i mnogi drugi. Distributer igranog filma „Amanet“ za Bosnu i Hercegovinu je Una film.

Priča počinje u malom selu u srednjoj Bosni 1989. godine kada se Asad vraća sa školovanja u želji da se oženi svojom ljubavi iz djetinjstva. Ne znajući da njegov sin već ima bračne planove, otac Agan, dogovara brak svoga sina sa ocem druge djevojke koju Asad i ne poznaje. Nakon iznenadne očeve smrti cijelo selo počinje podsjećati Asada na njegov amanet ocu, a do tada dosadna svakodnevnica u selu, postaje dinamično i komično razotkrivanje svih likova i njihovih individualnih priča.

 

ULOGE: Zlatan Školjić, Iva Filipović, Nusmir Muharemović, Faketa Salihbegović Avdagić, Emina Muftić, Adem Smailhodžić, Mugdim Avdagić, Irfan Kasumović, Emrah Halilović, Sabina Kulenović, Tihana Miličević, Faik Salihbegović PRODUCENTI: Nevres Softić, Mirza Begović REŽIJA: Mirza Begović SCENARIJ: Mirza Begović, Nijaz Begović IZVRŠNI PRODUCENTI: Ajdin Hasanić, Amra Begović DIREKTOR FOTOGRAFIJE: Nevres Softić KAMERA: Ajdin Hasanić KOMPOZITOR: Eldin Huseinbegović, Ahmet Šabić MONTAŽA: Nevres Softić

 Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno