Kultura

Pogledajte film: One Way Ticket Jasmina Pivića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na desetom festivalu bh. filma, koji je ove godine održan u okviru SFF-a, prikazan je kratki film “One Way Ticket” za koji scenario i režiju potpisuje Zeničanin Jasmin Pivić. Njegov novi film govori o odlasku mladih i perspektivnih ljudi iz Bosne i Hercegovine. Film je snimljen u samo dva dana, bez ikakvog budžeta, a ono što je specifično baš za ovaj film jeste da u njemu nema dijaloga. U filmu se pojavljuju Almir Kulačić, Haris Hadžisejdić, a producirao ga je Epic Creative.

Piviću je i ovaj put pomagao njegov prijatelj Dino Šehić, sa kojim je nedavno završio i sjajan muzički spot našeg sugrađanina Jasmina Alića Bigge. Ovaj dvojac je predstavljao BiH u Londonu na “Jameson Empire Done in 60 Seconds”, a želja im je, kako kažu za Faktor, da osnuju udruženje mladih kreativnih stvaralaca, čiji će prvi projekat biti kratki tridesetominutni film edukativnog karaktera za mlade.

Pogledajte film.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno