Kultura

Pogled na Zenicu iz zraka u 32 fotografije

Babina rijeka - most
Babina rijeka - most
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pogled na Zenicu iz zraka u 32 fotografije – Fotoreporter Rojtersa, Zeničanin Dado Ruvić, za 20. mart priprema neobičnu izložbu 32 fotografije grada Zenice, nastalih iz do sada neviđenih uglova. Naime, Ruvić je proteklih mjeseci sačinio kolekciju fotografija koristeći bespilotnu letjelicu – dron.

Tako će Zeničani svoj grad i pojedine detalje moći vidjeti iz do sada neviđenih uglova. Treća samostalna izložba fotografija Dade Ruvića biće postavljena na Trgu Alije Izetbegovića, na otvorenom, što će samoj temi dati posebnu draž.

– Veliki sam zaljubljenik u letjelice i pilot “BH-Virtual Airlinesa” u slobodno vrijeme iz čega je proizašla ideja i inspiracija da grad kroz fotografi­je prikaže na drukčiji način – iz zraka. Rijetki su imali priliku vidjeti grad na taj način, pa sam se odlučio da građankama i građanima za rođendan grada Zenice priredim prvu ovakvu izložbu u BIH, kazao nam je Ruvić.

Biće ovo i jedna od prvih izložbi fotografija nastalih dronom u svijetu. Ruvić je svoju fotografsku karijeru počeo u “Avazovim” izdanjima prije deceniju, a već sedam godina za Rojters Dado pokriva najveće događaje u BiH i Jugoistočnoj Evropi. Student Fakulteta za kriminalistiku je dobitnik nekoliko internacionalnih nagrada i priznanja, objavljivao je do sada fotografije u vodećim svjetskim novinama i časopisima poput Njujork Tamsa, Tajma, Le Monda, Guardiana, Čajna Dejlija…

Drveni Most
Drveni Most


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno