Biznis

Podstaknite produktivnost zaposlenih i povećajte profit firme

Podstaknite produktivnost zaposlenih i povećajte profit firme – Finansijska ulaganja nisu jedini način da se ostvari veći profit unutar jedne kompanije. Nekada je mnogo efikasnije koristiti najjeftiniji metod – povećati produktivnost zaposlenih.

Infostud donosi nekoliko savjeta na koji način jedan zaposleni može povećati svoju produktivnost i time doprinijeti i poslovnom uspjehu firme u kojoj radi:

Pauzu iskoristiti na najbolji način

Osam sati dnevno neprestanog rada teško da može dati očekivane rezultate. Isplanirajte svaku pauzu tako da tokom nje ne mislite na posao. Pričajte sa kolegama o opuštenijim temama ili prošetajte do obližnjeg parka. Tako ćete napuniti baterije i vratiti se na posao srećniji.

Ne prekidajte započeti posao

Svaki radni zadatak će najbolje biti urađen ako njegovo izvršenje ne prekidaju nepotrebne smetnje. Ako ne očekujete važan poziv, isključite telefon i ne provjerajte e-mail dok ne završite posao. Isto tako, fokusirajte se na jedan zadatak i ne počinjite drugi dok ga ne završite u potpunosti. Rasipanje pažnje smanjuje produktivnost.

Motivišite sebe

Prije početka izvršavanja bitnog radnog zadatka odredite čime ćete sebe motivisati ako ga uspješno završite. Kupovina omiljenih cipela ili odlazak na važnu utakmicu voljenog kluba mogu biti sjajan motiv da se na pravi način završi započeto

Miješajte posao i zadovoljstvo

Nekada je dobro pomiješati ove dvije stvari. Ako imate previše posla i ne možete pauzu prilagoditi ličnim potrebama, postoji rješenje i za to. Primjera radi, ako uživate u fizičkim aktivnostima i svakodnevno vježbate, stanite na pokretnu traku, stavite slušalice na uši i obavljajte telefonske pozive koji su važni za posao. Bićete ispunjeni i na ličnom i na poslovnom planu.

Radite van radnog prostora

Danas su kompanije dosta fleksibilnije nego ranije, pa neke dozvoljavaju i da zaposleni sami biraju radno okruženje za određene radne pozicije, dok god uspješno obavljaju svoje zadatke. Jednom nedjeljno radite od kuće ili iz obližnjeg parka (pod uslovom da je lijepo vreme). Nekada gužva na poslu zna biti ograničavajući faktor, prenosi Investitor.me.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem