Kultura Zenica

Podsjetnik: Danas u Zenici otvorenje izložbe slika polaznica Škole slikanja “Nek Art”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zeničko udruženje Naš most i Škola slikanja “Nek art” danas organizuju otvorenje izložbe polaznika i polaznica Škole slikanja “Nek Art” iz Zenice, Travnika i Visokog.

Škola slikanja “Nek Art” kakanjskog umjetnika i likovnog pedagoga Nermina Kozle u udruženju Naš most traje već pet godina, i za to vrijeme je inspirisala više od 100 Zeničanki uglavnom starije životne dobi da zajedno slikaju različitim slikarskim tehnikama, kreativno se izražavaju i druže u udruženju Naš most. Nermin Kozlo svoje “Škole slikanja” organizuje i u Travniku, Visokom i drugim bh. gradovima.

Većina učesnica nema ranije predznanje i iskustvo u slikanju, ali su, zahvaljujući naučenim vještinama i otkrivenim talentima u sklopu Škole slikanja “Nek Art”, izlagale svoje radove na izložbama širom Bosne i Hercegovine.

Izložba će biti otvorena od danas, 19. septembra do ponedjeljka, 26. septembra u galeriji udruženja “Naš most” u ulici Maršala Tita 22 u Zenici. Otvorenje izložbe biće održano danas u 18 sati.

Udruženje Naš most Zenica kroz umjetnost i kulturu promiče socijalnu inkluziju ranjivih grupa, fokusirajući se na starije osobe, žene i osobe s invaliditetom. U proteklih sedam godina implementiralo je brojne zapažene međunarodne projekte u oblasti kulturne saradnje. Udruženje Naš most partner je švicarske Michelangelo Fondacije i ambasador je Bosne i Hercegovine unutar međunarodnog Homo Faber vodiča kroz umjetničke zanate.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno