Zenica

Podržan i parafiran novi kolektivni ugovor za oblast visokog obrazovanja u ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kantonalna organizacija Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture Bosne i Hercegovine na čelu sa predsjednikom Đevadom Hadžićem i Sindikalna organizacija Univerziteta u Zenici sa predsjednikom Ajdinom Huseinspahićem koristi priliku da javnost upozna sa činjenicom da su u prethodnom periodu uspješno okončani pregovori sa predstavnicima Vlade ZDK po pitanju zaključenja novog Kolektivnog ugovora za oblast visokog obrazovanja na području Kantona.

Raduje činjenica da su predstavnici Vlade ZDK prepoznali situaciju u kojoj se nalazi visoko obrazovanje te pružili bezrezervnu podršku kad je u pitanju status radnika u visokom obrazovanju.

Pregovarački tim Univerziteta u Zenici zahvaljuje Vladi ZDK na iskazanom razumijevanju i parafiranju novog Kolektivnog ugovora čije stupanje na snagu očekujemo narednih dana.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno