Info

Podrška građanima Krušćice u njihovoj pravednoj borbi za zaštitu svog životnog prostora

Podrška građanima Krušćice u njihovoj pravednoj borbi za zaštitu svog životnog prostora – Već duže vrijeme, stanovnici naselja Krušćica vode bitku za zaštitu svog životnog prostora.

Forum građana Zenice daje podršku stanovnicima Krušćice u njihovim pravednim zahtjevima za zdravu životnu sredinu, za univerzalno ljudsko pravo na pitku vodu.

Krušćica je divan prirodni rezervat i ako se zarobi voda iz rijeke i ako se izgradi mini hidro-elektrana, narušit će se eko sistem i tom prostoru prijeti uništenje i totalna devastacija.

Nama, građanima Zenice koji pijemo tu vodu, prijeti opasnost da se pogoršanjem ekološke situacije na tom prostoru ugrozi i izvorište Iliđa sa kojeg se cijeli naš grad snabdijeva pitkom vodom.

Mi, građani Zenice moramo biti na strani svih koji vode svoju pravednu borbu protiv narušavanja kvaliteta uslova života, jer smo i sami žrtve prekomjernog zagađenja životne sredine zbog ostvarivanja profita.

„Forum građana Zenice“
Predsjedništvo udruženja

 

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: