Zenica

Podrška generalu Sakibu Mahmuljinu- Trg Alije Izetbegovića u srijedu 11h

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Podrška generalu Sakibu Mahmuljinu- Trg Alije Izetbegovića u srijedu 11h – Ovo je vrijeme u kojem se smišljeno i sistematski pokušava decenijama revidirati istorijske činjenice, vrijeme pokušaja i istrajavanja u kontinuitetu da laž postane istina, a istina postane laž. Mi smo svjedoci i sudionici vremena u kojem je na očigled Evrope i svijeta počinjena agresija na državu Bosnu i Hercegovinu, te gdje se je desio krvavi rat, gdje su počinjeni ratni zločini, genocid, stradanje civila, silovanje žena i ubijanje djece, samo zato što su bili Bošnjaci.

Mi smo sudionici vremena i učesnici rata koji smo goloruki sa improviziranim puškama bez hrane, opreme, postali branioci civilizacijskih normi i standarda. Braneći gole živote, branili smo multietničku i multikonfesijalnu Republiku Bosnu i Hercegovinu, u kojoj ima mjesta za sve, bez obzira kako se zvali i prezivali, kojoj vjeri i kulturi pripadali.

Branili smo različitosti i danas ih branimo nakon 26 godina poslije rata. Prisjetimo se vremena iz ’90 godina kad se ciljano svo naoružanje teritorijalne odbrane  povuklo iz Bosne i Hercegovine, te stavljen embargo na oružje međunarodno priznatoj suverenoj i nezavisnoj državi Bosni i Hercegovini. Tada nam je oduzeto pravo da branimo svoje živote i živote svojih najmilijih, te smo bili nemoćni popud današnjih Ujugura i Rohingye. Haman da smo bili opasnost za regiju i Evropu, ali smo ipak kao pravi Bosanci i Hercegovci oduprli se jer smo bili na strani pravde i od ništa stvorili Armiju Republike Bosne i Hercegovine koja je uz nadljudske napore  odbranila državu Bosnu i Hercegovinu u kojoj ima mjesta za sve bez obzira kako se zvali i prezivali.

Nažalost, danas smo svjedoci podizanja optužnica i izricanja presuda među kojima je i general Sakib Mahmuljin. Presuda čovjeku kojeg su protjerali iz rodnog mjesta Kozarca i ubili dva brata u logoru Omarska. Vjerovatno je kriv samo što je živ i ostao iza svoja dva brata Omera i Nagiba. Bili smo i bićemo na strani generala Sakiba Mahmuljina, a to je na strani pravde. Nadamo se da će apelacioni sud dokazati da državno bosansko hercegovačko sudstvo nije u službi velikonacionalističke politike, nego da je u službi svih građana Bosne i Hercegovine.

Živimo u vremenu u kojem se izjednačava đellat i žrtva, u kojem i nakon 26 godina poslije rata se ne priznaje genocid u Srebrenici, te stradanja civila Prijedora, Kotor Varoši itd. U vremenu u kojem se đellati slave kao heroji, a majke, očevi, braća, sestre, djeca ne znaju gdje su njihovi najmiliji. Ni za grob im se ne zna. Živimo u zemlji u kojoj se ne može donijeti zakon o govoru mržnje, u zemlji u kojoj se mir želi postići minimiziranjem istorijskih činjenica. Mir se postiže istinom koja je zasnovana na stvarnim činjenicama prošlosti od koje će imati korist i blagostanje generacije koje dolaze.

Iznenađeni smo inertnosti političkih probosanskih snaga koji prećutno dopuštaju minimiziranje i izjednačavanje najzaslužnijih sinova ove zemlje sa onima koji su naređivali masovne egzekucije bošnjačkog naroda , te tražimo da se probudeu interesu zaštite pripadnika Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Nedajmo da laž postane istina.

Predsjednik OPŠ I PB ZDK-a Fatima Mahmutagić

Predsjednik SRVI ZDK-a Jusuf Rakman

Predsjednik SDNRP ZDK-a Nazim Bečirević

Predsjednik JOB-a „Unija veterana“ ZDK-a Vernest Karzić

S A O P Š T E NJ E   Z A   J A V N O S T

Na vanrednoj sjednici koordinacije temeljnih boračkih organizacija ZDK održanoj dana 25.01.2021 godine jednoglasno je odlučeno da se za dana:

27.01.2021 godine (srijeda) sa početkom u 11,00 sati organizuje protestni skup na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici:

„ Podrška našem generalu Sakibu Mahmuljinu“

Do konačne pobjede !



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno