Zenica

Podjela kurbanskog mesa u Zenici i Vitezu

Članovi Asocijacije Mostovi Prijateljstva BiH danas drugi dan Kurban Bajrama su imali mnogo aktivnosti i obaveza zajedno sa predstavnicima Diyaneta u podjeli kurbana koje je obezbjedio-donator Diyanet (Islamska zajednica Republike Turske), i ured za vjerska pitanja ambasade Republike Turske..Mostovi Prijateljstva su koordinirali sa institucijama i udruženjima i naseljenim mjestima na području općine Vitez (Krušćica), i na području Grada Zenica prilikom podjele kurbana koje je obezbjedio Diyanet Republike Turske.

DSC 0076

Kurbani su bili u paketu od po 5 kg i više. Na području Grada Zenica kurbani su podijeljeni u MZ Nemila, MZ Pehare, MZ Ričice, a takođe su kurbani podijeljeni i udruženju osoba sa downovnim sindromom “Zvijezda” iz Zenice, kao i institucijama-Kantonalnoj bolnici u Zenici (250 kg), Domu za stara lica-Zenica (150 kg), Domu i porodici (100 kg). Ukupno je danas na području Grada Zenice podijeljeno 237 kurbana ukupne mase od preko 1185 kg kurbanskog mesa.

U Vitezu (Kruščica je podijeljeno 50 kurbana (250 kg mesa). Predstavnicima Diyaneta i članovima Mostova Prijateljstva je danas bilo privilegija učestvovati u ovoj humanoj aktivnosti koje će se nadamo se nastaviti i u budućnosti. Čast nam je što su Mostovi Prijateljstva izgradili povjerenje kod turskih institucija i organizacija, i što smo pomogli u ovoj hajirli aktivnosti. Sutra (treći dan Kurban bajrama), nastavljamo akciju podjele kurbanskom mesa na području naseljenih područja Grada Zenice.

Press služba Mostova Prijateljstva

DSC 0044

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem