Biznis

Pod pokroviteljstvom BH Telecoma otvoren 6. “Sarajevo Unlimited”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pod pokroviteljstvom BH Telecoma, zvanično je počeo 6. Forum inovacija, poduzetništva i tehnologija “Sarajevo Unlimited” sa temom “Unlimited Inovacije – Koliko smo spremni?”.

Ovaj jedinstveni događaj ima za cilj izgradnju platforme koja će prikazati i veličati inovativne priče, pojedince i ljude željne stvaranja, ali i povezati ih s investitorima, tržištem i/ili relevantnim institucijama. U konačnici susreti i povezivanje na ovom događaju rezultiraju novim radnim mjestima, kroz ideje i inovacije čime se ulaže u ekonomiju i održivost poslovanja u Digitalnom svijetu:

Nakon konferencije za medije, Forum je otvorio premijer Vlade Kantona Sarajevo Edin Forto. Posjetioce i „live“ pratioce pozdravio je i Sedin Kahriman, generalni direktor BH Telecoma, koji će drugog dana „Sarajevo Unlimiteda“ govoriti o digitalnoj transformaciji u BiH u okviru panela “Inovacije u poduzetništvu i privredi”.

„Mi u BH Telecomu prolazimo put transformacije od tradicionalnog telekom operatera u savremenu digitalnu kompaniju. Vjerujem da smo prepoznali ulogu inovacija u procesu digitalne transformacije. Upravo zbog toga smo pokrenuli BH Techlab platformu, a na posljednjoj poslovno-tehnološkoj konferenciji objavili smo Javni poziv za mlade inovatore i startup kompanije za čiju namjenu smo obezbijedili 15 miliona KM“, istakao je Kahriman.

Ključne teme Foruma su inovacije u privredi, poslovanju, turizmu, obrazovanju, e-mobilnosti i pametnom transportu.

Sjajni stručnjaci sutra će govoriti na temu “100 poslova budućnosti”. Koji poslovi nas očekuju u narednom periodu, na koji način će se mladi ljudi pripremiti za nove vještine i kako će se sistem obrazovanja prilagoditi inovativnim pristupima i reinvenciji poslova budućnosti. U inovativni svijet E-sporta i gejming industrije uvest će nas Jason Chung, profesor Fakulteta za E-sport na Univerzitetu New Haven u Connecticutu (USA), razgovorom na temu “Istraživanje Gejminga – Industrije vrijedna bilijarde dolara”.

Play the Game with BH Telecom

Pridružite nam se na Play the Game with BH Telecom!

Ovogodišnji Sarajevo Unlimited predstavlja League of Legends Gaming Turnir u saradnji sa BH Telecomom i ACKE Studiom. Na vama je da odaberete hoćete li pokazati svoje vještine na Summoner’s Riftu ili pružiti podršku timovima kao gledalac tokom LIVE streama.

Radujemo se saradnji, druženju i razgovoru o inovativnim rješenjima i idejama i drugog dana Foruma!Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno