Zenica

Počinju radovi na mostu kod Lamele

Počinju radovi na mostu kod Lamele
Počinju radovi na mostu kod Lamele
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Počinju radovi na mostu kod Lamele – Izvršna agencija za realizaciju projekta GGM-a i Općina Zenica vas obavještava da je planirano izvođenje radova na Sanaciji dilatacija na mostu „Metalurg“ počev od 02.06.2016. godine. Zbog kompleksnog problema koji ugrožava stabilnost mostovske konstrukcije radovi na sanaciji obalnog oslonca i mostovske konstrukcije se moraju izvoditi uz povremenu ili totalnu obustavu saobraćaja.

Za perod od 03.06.2016. godine planirana je izmjena režima saobraćaja na relaciji kružna raskrsnica Metalurg – Aleja Šehida – kružna raskrsnica Crkvice a ista podrazumjeva slijedeće:

Dozvoljeno je kretanje svim motornim vozilima mase do 5 tona a zabranjuje se kretanje svim vozilima koja prekoračuju dozvoljenu masu od 5 tona.

Režim kretanja teretnog saobraćaja i svih vozila koja prekoračuju dozvoljenu masu (5t) do PC Džananović će se odvijati na realciji kružna raskrsnica Babina rijeka – k.r. Crkvice kod Binga – Aleja Šehida i obratno;

Autobuski saobraćaj se preusmjerava relacijom Crkvice – k.r. Babina rijeka – k.r. Drveni most – Bulevar – Autobuska stanica i obratno.
Izmjena režima saobraćaja stupa na snagu od petka 03.06.2016.godine od 7 sati i trajaće do okončanja radova I faze sanacije dilatacije na mostu „Metalurg“. Totalna obustava saobraćaja preko mosta „Metalurg“ biti će na vrijeme najavljena kod izvođenja II faze radova (Izrada dilatacije kolovozne konstrukcije mosta).

Izvršna agencija za realizaciju projekta GGM-a i Općina Zenica mole za razumjevanje i apeluju na učesnike u saobraćaju da maksimalno poštuju privremenu gradilišnu signalizaciju i najavljenu promjenu režima saobraćaja.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno