Zenica

Počinje veća imunizacija Zeničana, do petka planirana vakcinacija 2.000 osoba

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Počinje veća imunizacija Zeničana, do petka planirana vakcinacija 2.000 osoba- Masovna vakcinacija stanovništva u Zenici počinje sutra u Gradskoj areni “Husejin Smajlović”, a do petka je planirana imunizacija 2.000 osoba, potvrđeno je iz Doma zdravlja Zenica.

Sve pripremne aktivnosti za postavljanje punktova za vakcinaciju te organizacija cjelokupnog procesa trebale bi biti završene danas, a s obzirom na to da je Dom zdravlja Zenica dobio veće količine vakcina protiv koronavirusa, planirano je da vakcinacija počne već sutra.

“Direktor i Operativni tim za vakcinaciju protiv Covid-19 kontinuirano svaki dan rade na pripremama za provođenje vakcinacije protiv koronavirusa za oko 2.000 naših građana u Gradskoj areni Zenica. Za građane koji žive izvan grada, vakcinacija protiv koronavirusa i dalje će se provoditi u područnim ambulantama porodične medicine”, kazali su iz Doma zdravlja

Plan vakcinacije je ranije objavljen, a danas će nakon postavljanja punktova biti izvršena tehnička provjera cjelokupnog procesa, kao i sistema koji će elektronski evidentirati proces vakcinacije kod građana Zenice.

Uposlenici Doma zdravlja Zenica u saradnji s uposlenicima Kantonalne bolnice Zenica ranije su izvršili vakcinaciju dijaliraznih i transplantiranih pacijenata, kao i ratnih vojnih invalida, paraplegičara i osoba s Downovim sindromom.

Mobilni tim je vakcinisao 230 nepokretnih građana i ta aktivnost se provode svaki radni dan do završetka vakcinacije ove kategorije građana Zenice.

Autor: E.Mehić/klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno