Zenica

Počinje SPARKreators liga

Počinje SPARKreators liga  – SPARKreators liga je takmičenje koju već drugu godinu zaredom organizira Udruga Hello World ( Spark school) u suradnji sa osnovnim školama na području cijele Bosne i Hercegovine.

U svijetu se za navedena područja koristi akronim STEM (science, technology, engineering and mathematics). Promoviranjem STEM zanimanja u BiH djeca će pokazati veću motiviranost za rad, učenje, ali i timski rad. SPARKreators projektom učenici će se upoznati s robotikom, automatikom i programiranjem.

Međunarodna osnovna škola Zenica je regionalni centar SPARKreators lige za 2017./18. godinu. To podrazumijeva održavanje fizičkih kola SPARKreators lige 2017./18 u prostorijama škole.

1.fizičko kolo na programu je u utorak, 17.10.2017. sa početkom u 13:30 h. Ove godine na takmičenju je uzelo učešće preko 150 osnovnih škola iz Bosne i Hercegovine. U regionalnom centru čiji je domaćin Međunarodna osnovna škola učestvovat će slijedeće škole:

JU OŠ ˝Skender Kulenović Zenica
JU OŠ “Meša Selimović” Zenica
KŠC “Sveti Pavao” – osnovna škola u Zenici
Međunarodna osnovna škola Zenica
Osnovna škola “15. april” Doboj – Kakanj

Pozivamo sve škole i učenike koji imaju interesovanje u ovom polju da budu gosti ove manifestacije.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem