Ljudi

Počinje snimanje dokumentarnog filma o Husejinu Smajloviću

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Početkom nove 2022. godine, počinje snimanje dokumentarnog filma „Husejin“, čiji scenario potpisuje zenički novinar Maid Dizdarević, koji živi i radi u Sarajevu.

Dokumentarni film „Husejin“, film je o Husejinu Smajloviću, bivšem zeničkom načelniku i gradonačelniku. Film će prikazati život i djelo ovog Zeničanina, Bosanca i Hercegovca, čovjeka koji je zahvaljujući predanom radu, ostavio neizbrisiv trag u gradu u kojem je rođen.

Dokumentarni film „Husejin“ obuhvatit će četiri etape, odnosno četiri faze Smajlovićevog života. To su faze djetinjstva, obrazovanja, političke karijere i graditeljskih ostvarenja, bolesti i smrti. O Husejinu Smajloviću govorit će relevantni sagovornici, njegovi bliski prijatelji i saradnici, kao i članovi porodice, a film će biti snimljen u Zenici i Sarajevu.

Film nastaje uz podršku zeničkog novinara i publiciste Faruka Midžića, čija je monografija Sjećanja o Husejinu Smajloviću, promovisana u novembru ove godine. Premijera dokumentarnog filma ,,Husejin“ planirana je u maju 2022. godine. Tada se navršava šest godina od smrti Husejina Smajlovića, jedne od najznačanijih ličnosti Zenice u njenoj novijoj historiji.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno