Košarka

Počinje “operacija” Australija: Zmajice se sutra okupljaju i putuju u Italiju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Okupljanje i početak priprema ženske seniorske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine zakazani su za sutra. Nakon okupljanja, najbolje košarkašice BiH u večernjim satima otputovat će u Italiju gdje će odigrati niz kontrolnih susreta protiv američkih koledža iz prve NCAA divizije.

Selektor Goran Lojo na pripreme je pozvao sljedeće košarkašice: Milica Deura, Jonquel Jones, Anđela Delić, Nikolina Delić, Nikolina Džebo, Nikolina Knežević (djevojačko Babić), Miljana Džombeta, Matea Tavić, Hanna Halilović, Dragana Domuzin, Sara Heljić, Jovana Marković, Anđela Gligić, Ajla Selimović, Almedina Ahmić, Ajla Ikanović, Azra Nikšić.

Kako je Lojo kazao u izjavi za Fenu, ekipa će imati oko 45 dana da se spremi za Svjetsko prvenstvo u Australiji i da košarkašice dođu do optimalne forme pred ovo veliko takmičenje.

– Prvenstva u mnogim zemljama su odavno završena tako da je upitno u kakvoj će igračice formi doći na pripreme, ali imamo dovoljno vremena da se pripremimo. Izuzetak je Jonquel Jones kojoj sezona u WNBA ligi još uvijek traje i mnogo toga zavisi do koje faze takmičenja će njena ekipa dospjeti. Teoretski ona može sa WNBA ligom završiti 20. septembra, ali nadamo se da će nam se pridružiti neposredno pred početak turnira u Australiji – objasnio je Lojo.

Dodaje da će ekipi zasigurno mnogo nedostajati Marica Gajić koja očekuje prinovu, ali podsjeća da nje nije bilo nekoliko posljednjih susreta.

– Bez Marice Gajić smo igrali na posljednjih šest susreta i svaki put smo na neki način uspjevali nadomjestiti njen izostanak, tako da se nadam da će to biti slučaj i ovaj put. Pozvao sam nekoliko igračica na poziciju centra koja je nama deficitarna. Nadamo se da je neko od tih mlađih igračica spreman da napravi iskorak jer mi nemamo mnogo opcija – naveo je.

Bh. košarkašice će se pripremati u Italiji do 14. augusta, nakon čega slijedi povratak u Sarajevo gdje će 17. i 18. augusta igrati dvije prijateljske utakmice protiv selekcije Portugala, dok dan kasnije putuju u Francusku gdje će 20. i 21. augusta igrati protiv selekcije te zemlje. Ekipa bi posljednji dio priprema do odlaska na Svjetsko prvenstvo u Australiju trebala obaviti na Vlašiću.

Svjetsko prvenstvo je na rasporedu od 22. septembra do 1. oktobra u Sidneju, a reprezentacija BiH nalazi se u grupi A sa selekcijama Belgije, Južne Koreje, Kine, Portorika i Sjedinjenih Američkih Država.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno