Rukomet

Početak kraja zeničkog sporta? RK Čelik isključen iz rukometne Premijer lige

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Rukometni klub Čelik večeras je isključen iz daljnjeg takmičenja u Premijer ligi BIH i dodatno kažnjen sa 1.000 KM, saznaje Zenicablog. Nakon što utakmica RK ČELIK – RK KONJUH nije odigrana, RK ČELIK je u srijedu 15.11.2023. službeno, u pisanoj formi, zakazao utakmicu i u skladu sa odredbama Propozicija o terminu odigravanja obavijestio gostujuću ekipu i službena lica utakmice. Međutim, utakmica nije odigrana, o čemu smo pisali NA OVOM LINKU.

Večeras se oglasio Povjerenik premijer liga BIH, Zdenko Alpeza, čiju Odluku prenosimo u cijelosti.

U skladu sa čl.15 i čl.16 Propozicija takmičenja donosim sljedeću :
O D L U K U

3.1. Temeljem odredbi čl.33 i čl.89 Propozicija takmičenja utakmica RK ČELIK – RK KONJUH se registrira službenim rezultatom 0:10, te se ekipi RK ČELIK oduzima 1 (jedan) bod.
3.2. Temeljem odredbi čl.33 i čl.104 Propozicija takmičenja RK ČELIK se kažnjava novčanom kaznom u iznosu 1000,00 (tisuću) KM.
Sve kazne se uplaćuju na osnovu Ugovora između RS BiH i RS Republike Srpske, na podračun RS BiH, pri računu RS Republike Srpske broj: 562-0998-1556-221-72 kod NLB Razvojne Banke, u roku od 4 dana po dostavljanju originalne fakture.
3.3. Temeljem odredbi čl.90 Propozicija takmičenja RK ČELIK se isključuje iz daljnjeg takmičenja BH Telecom Premijer lige, ostvareni rezultati RK ČELIK iz dosadašnjeg dijela prvenstva se brišu, a RK ČELIK se ne može vratiti u najviši rang takmičenja RS BiH u vremenskom periodu od najmanje tri (3) godine, i to uz uvjet izmirenja svih obaveza prema RS BiH.
3.4. Odluka stupa na snagu danom donošenja i u skladu sa čl.17 Propozicija takmičenja objavom Bitena/Glasnika 8 se smatra da je Odluka uručena svim zainteresiranim stranama.

Pouka o pravnom lijeku : U skladu sa čl.86 Propozicija takmičenja na odluke Voditelja natjecanja nezadovoljna strana ima pravo podnijeti žalbu drugostupanjskom organu – Takmičarskoj komisiji RS BiH u roku od 8 (osam) dana, računajući od datuma objave, saopćeno je.

Podsjećamo, ovo je samo dio problema koji ima zenički, pogotovo dvoranski sport. Od 1. decembra svi ili većina sportskih klubova napustiće Arenu Zenica, nakon što Gradska uprava nije ispoštovala dogovore i obaveze, te nije uplatila tranšu za rad JP za upravljanje sportskim terenima, koji su zbog toga bili prinuđeni da počnu naplaćivati treninge i utakmice samim klubovima.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno