Košarka

Počeo Street Volleyball za djevojke

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Počeo prvi turnir u odbojci za djevojke pod nazivom „Street Volleyball”. – Seniorke OK Čelik-R pobjednice.

Od 20. do 22. jula 2015.godine u Zenici se održava prvi turnir u odbojci za djevojke pod nazivom „Street Volleyball”. Turnir se igra na otvorenom na Trgu Alije Izetbegovića, plato RK Bosna.
Juče (ponedjeljak) odigran je turnir za seniorke uz učešće OK „Prijedor”, OK „Victory”, OK „Busovača” i domaćin turnira OK „Čelik-R” Zenica, koji je i organizator zajedno u suradnji sa Sportskim savezom Grada Zenice. Pobjednik turnira za seniorke je OK Čelik-R, koji je u finalu pobjedio OK Prijedor sa 2:1.
Donosimo rezultate prvog dana takmičenja, turnir za seniorke:
OK „Čelik – R” – OK „Victory 2:0 (25:19 ; 25:19)
OK „Prijedor” – OK „Busovača” 2:0 (25:11 ; 25:17)
Za 3. mjesto: OK “Victory” – OK “Busovača” 1:2 (25:14 ; 20:25 ; 11:15)
Finale: OK „Čelik – R” – OK „Prijedor” 2:1 (25:14 ; 17:25 ; 15:12)

Odbojkaški klub „Čelik-R” Zenica je po drugi put ove godine, a po ko zna koji put u svojih 9 godina postojanja pokazao da odbojka u Zenici nije mrtva, naprotiv ona je življa nego ikada. Zahvaljujući dobroj saradnji sa Sportskim savezom, te zahvaljujući dolasku naših sportskih prijatelja iz Prijedora, Novog Travnika i Busovače prvi dan turnira je protekao uz odličnu odbojku i zabavu.
Odbojkaški teren na trgu ispred RK „Bosna” je bio „okupiran” odbojkašicama i zaista velikim brojem gledalaca koji su mogli da uživaju u sjajnoj odbojkaškoj predstavi. Rezultati su na mjestu iza druženja i zabave. Ekipama i gošćama čestitke na rezultatima i fer igri.
 
Danas (utorak) od 18 sati počinje turnir za selekciju kadeta, dok će se u srijedu takmičiti djevojke pionirskih selekcija. Turnir se igra po zvaničnim FIVB pravilima na 2 dobivena seta do 25 poena, a u slučaju neriješenog rezultata nakon 2 seta igra se tie break do 15 poena

Foto: B. Mahmić
E.Imamović za Zenicablog

Više na linku:http://www.zenicablog.com/index.php/sport/kosarka/item/4638-poceo-street-volleyball-za-djevojkeFoto: Jasmin Blicko Hadžić

Posted by Zenicablog on Tuesday, July 21, 2015



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno