Ostali sportovi

Počeo glavni dio 21. juniorskog turnira u tenisu do 16 godina, učesnici iz 15 zemalja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Počeo glavni dio 21. juniorskog turnira u tenisu do 16 godina, učesnici iz 15 zemalja- Juče, 27.4.2021.godine, u Zenici je počeo glavni dio 21. juniorskog turnira u tenisu do 16 godina. Turnir se igra na teniskim terenima Sportsko-rekreacionog centra Kamberovića polje u Zenici, a u organizaciji Tenis kluba Čelik iz Zenice.

Povodom početka glavnog turnira održana je press konferencija TK Čelik, na kojoj su se prisutnim obratili Azra Baručija-Koluh, ispred organizatora turnira i Hana H. vrhovni sudija turnira.

Inače, ovaj 21.turnir „Zenica Open 2021“ je Međunarodnog karaktera i iz kalendara je Tennis Europe za juniore i juniorke do 16 godina.

-Turnir se igra od 25.aprila i trebao bi trajati do 01.maja ukoliko vrijeme posluži, a prva dva dana igrani su i kvalifikacijski mečevi za ulazak u glavni turnir, u kojima je nastupilo 10 djevojaka i 22 dječaka, među kojima je bilo po 10 takmičara iz BiH u muškoj i ženskoj konkurenciji -, istakla je Baručija-Koluh.

Takmičari su iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Njemačke, Austrije, Francuske, Slovačke, Češke, Rusije, Poljske, SAD-a, Velike Britanije, Italije i BiH.

U organizaciji turnira su zadovoljni s obzirom na cijelu situaciju sa pandemijom koronavirusa zbog čega prošle godine nije ni bilo ovog turnira. Za završni dio turnira oba kostura su bila puna, po 32 igrača i 32 igračice.

-Moram reći da je TK Čelik uložio sve napore da organizuje turnir prema, dosta strogim, zahtjevima Tenis Europe. Na turniru učestvuje 80 takmičara iz 15 zemalja, što je u situaciji u kojoj se nalazimo više nego dobar odziv. Glavni turnir je počeo juče i odigrali smo jedno kolo. Plan je da se turnir završi 1. maja ukoliko nas vrijeme posluži. Od 32 učesnika u glavnom turniru po 10 je iz BiH. Finalni mečevi u singlu u obje konkurencije trebali bi se igrati u subotu, 1. maja, dok će se finalni mečevi u dublu igrati dan ranije, u petak.

U slučaju kiše, finalni  mečevi u singlovima igrali bi se u nedjelju, 2. maja.-, kazala je, pored ostalog, na današnjoj press konferenciji Azra Baručija-Koluh, članica Organizacionog odbora turnira i generalni sekretar Tenis kluba Čelik iz Zenice. Direktor turnira je Damir Kukić.

Prvi nosilac turnira je Marko Maksimović iz Doboja (BiH), 56. na rang listi, a prva nositeljica Erika Bosai iz Rusije. Na turniru nastupaju dvoje takmičara, koji su rangirani među 100.

Generalni pokrovitelj turnira je Vlada kantona ZDK, a sponzori Grad Zenica,  BH Telekom, Poli, Javno preduzeće za upravljanje i održavanje sportskih objekata  Zenica, kojima su se iz organizacije zahvalili.

Tekst i foto

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno