Kultura

Počeo festival “Ljetne večeri Studio Teatra u Zenici”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Duodramom „Partija remija“, Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, sinoć je na Ljetnoj sceni Doma armije/Preporoda u Zenici otvoren prvi festival „Ljetne večeri Studio Teatra“.

Predstava je rađena po tekstu američkog dramatačara Donalda Li Koburna, a uloge u istoj su ostvarili Faketa Salihbegović – Avdagić i Mugdim Avdagić. „Partija remija“ je više od obične igre, ona je postala terapeutski instrument otkrivanja dva lika, gdje upoznajemo njihove tužne sudbine, koje nas, opet, pozivaju da se vratimo istinskim ljudskim vrijednostima, humanosti i minimalizmu; jer prolaznost nije daleko i nije nečija, nego se tiče svih nas. Festival organizuje „Studio Teatar“ iz Zenice i trajat će do 19. avgusta, a ljubitelji pozorišne umjetnosti imat će priliku pogledati još četiri predstave svake večeri u terminu od 20:00 sati.

Druga noć festivala rezervisana je za komediju „Državni lopov“ u kojoj igraju Nusmir Muharemović, Irfan Kasumović i Mirza Mušija, a ista je rađena po tekstu Fadila Hadžića. Nakon prve večeri festivala publika nije krila svoje oduševljenje, a organizatori pozivaju građane Zenice da se pridruže ljetnoj čaroliji i uživaju u nekoj od predstava ovogodišnjeg programa „Ljetne večeri Studio Teatra“.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno