Ostali sportovi

Počelo Finale prvenstva šahovskog kluba „Napredak“ Zenica za 2021. godinu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Šahovski klub „Napredak“ Zenica je organizator Finala prvenstva šahovskog kluba „Napredak“ Zenica za 2021. godinu, koje je počelo juče od 03.12.2021. i igrat će se do 21.12.2021. godine, saopštavaju iz ŠK „Napredak“ Zenica.

Turnir se igra u prostorijama kluba, koje se nalaze u Hrvatskom domu „Kralj Tomislav“. Učešće na istom je uzelo osam takmičara, a prvih šest takmičara po plasmanu će se plasirati u finale prvenstva ŠK „Napredak“ Zenica za 2022. godinu.

Turnir se igra po Bergerovom sistemu, FIDE varijanta u 7 kola. Tempo igre je 90 minuta + 30 sekundi po igraču do kraja partije. Sudija turnira je Darko Jozić (KA), a direktor Darko Popović.

Nagradni fond turnira iznosi 500 KM, raspoređen u četiri nagrade kako slijedi: 1. mjesto-180 KM, 2. mjesto-140 KM, 3. mjesto-100 KM i 4. mjesto-80 KM.

Turnir ima višegodišnju tradiciju odigravanja, a i ove godine će se kao i prethodne, turnir rejtingovati za FIDE listu, na koji način spada u rijetke turnire koji se rejtinguju u BiH.

 

-Tokom takmičenja sprovoditi će se neophodne epidemiološke mjere shodno preporukama Kriznih štabova Kantona i Federacije BiH i to: mjerenje temperature, tjelesna distanca, nošenje zaštitne maske i dovoljna količina sredstava za dezinfekciju -, kazali su iz organizacije ovog finala..

 

Učešće na finalu prvenstva ŠK „Napredak“ Zenica za 2021. godinu su uzeli sljedeći takmičari:

1.GORAN TRKULJA (IM)

2.ENVER MURATOVIĆ (FM)

3.DARKO POPOVIĆ  (MK)

4.DAVOR TROGRANČIĆ  (MK)

5.VINKO MIJATOVIĆ (MK)

6.ADIN TATAREVIĆ (MK)

7.SAMIR HAJDAREVIĆ (MK)

8.MLADEN ŠAIN (MK)

E.Imamović

Foto ŠK „Napredak“



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno