Biznis

Počelo anketiranje poslodavaca u FBiH: Cilj je ispitati kretanja na tržištu rad

Počelo anketiranje poslodavaca u FBiH: Cilj je ispitati kretanja na tržištu rad – Početkom ove sedmice  počelo je anketiranje poslodavaca u sklopu ispitivanja kretanja na tržištu rada u organizaciji Federalnog zavoda za zapošljavanje i kantonalnih službi za zapošljavanje. Ciljnu grupu u sklopu ovog istraživanja čini oko 1.000 poslodavaca registrovanih u Federaciji BiH koji imaju pet i više zaposlenih.

Cilj istraživanja, između ostalog, jeste utvrditi potrebu poslodavaca za novom radnom snagom, zanimanja za kojima će u 2019. godini biti iskazana potražnja, ali i procjenu broja osoba kod kojih će doći do prekida radnog odnosa i zanimanja tih osoba.

Također, cilj je utvrditi i ostale trendove na tržištu rada s aspekta ponude i potražnje te prikupljene informacije iskoristiti za definiranje adekvatnih politika zapošljavanja, te ih dostaviti relevantnim institucijama iz oblasti obrazovanja.

Pozivaju se poslodavci da se odazovu prilikom kontaktiranja za učešće u ovom istraživanju.

akta.ba

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem