Rukomet

Pobjeda rukometaša ŠR Čelik Junior u Tuzli, četrnaesta u nizu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U utakmici 16. kola u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BiH, grupa Sjever, sezona 2023/2024, u Tuzli su igrali domaća ekipa RK „Sloboda 2“ i zenička ekipa ŠR Čelik Junior. Utakmica je odigrana u sportskoj dvorani SKPC „Mejdan“ u Tuzli od 16 sati.

Zasluženu pobjedu u ovom meču ostvarila je gostujuća ekipa, ŠR Čelik Junior i ovo je četrnaesta, uzastopna pobjeda Čelik Juniora.

REZULTAT:

RK „SLOBODA 2“  – ŠR RK ČELIK JUNIOR 29:33 (14:16);

Najefikasniji kod Čelik Juniora bili su Džakmić i Torlaković po 6, Grabus i Suljić po 5 golova.

Povodom ove 14.-te, uzastopne pobjede u prvenstvu, na oficijelnoj facebook stranici ŠR Čelik Junior su objavili:

– Dva boda donosimo iz Tuzle, osiguranim, uprkos tome što se bodovi protiv ekipe RK “Sloboda 2” ne računaju. Našu listu strijelaca na današnjoj utakmici predvodili su Džakmić i Torlaković sa po 6 golova, Grabus i Suljić po 5, te Pašalić i Baltić sa po 4 gola. Još jedna u nizu blistava partija za Čelju, koji je danas upisao 18 odbrana. Domaćinima hvala na gostoprimstvu i korektnoj igri. Iznad svih! -, stoji u objavi.

Nakon 16 kola prvi na tabeli je Čelik Junior sa 28 bodova i sa svih 14 pobjeda (jedno kolo slobodni i jedna utakmica manje), drugo mjesto je Iskra sa 25, treće Jajce sa 22, četvrta „Sloboda 2“  20 bodova i t.d.

E.Imamović

Foto ŠR Čelik J.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno