Nogomet

Pobjeda NK Nemila u Visokom protiv Bosne u šestoj pripremnoj utakmici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas, 12.8.2023.godine, u Visokom je odigrana pripremna utakmica između domaćeg drugoligaša FBiH, iz grupe Centar, NK Bosna i novog drugoligaša u istoj grupi Centar, NK Nemila iz istoimenog mjesta.. Utakmica je odigrana na Gradskom stadionu Luke u Visokom. Završeno je pobjedom gostiju iz Nemile.

REZULTAT: NK BOSNA – NK NEMILA 2:3 (2:1);

Strijelci za Nemilu su bili: Nudžeim Imamović (2x) i Hadis Krehmić.

Sastavi ekipa:

NK Nemila: Merdić, Šabić, Samed Žuna, Bureković, Hodžić, Sibalo, Softić, Ismić, Krehmić, Kolić, Imamović (cap); (Trener Aidin Mahmutović);

NK Bosna: Bekan, Merdić, Džudžević, Prcić, Begić, Belmin Hindija, Fejzagić, Mušević, Mujić, Husnić, Tarik Hindija; (Trener Omer Joldić);

Ovo je bila šesta pripremna i ujedno generalna proba NK Nemila, sa odličnim rezultatina u pripremnim utakmicama sa pet pobjeda i jednim remijem. Impozantna je i gol razlika u ovim pripremnim utakmicama od 23 data i četiri primljena gola.

U prvom poluvremenu minimalno vodstvo Bosne od 2:1. Gol za Nemilu postigao je Hadis Krehmić nakon što je posljednji odbrambeni igrač Bosne, Džudžević, povukao Imamovića nedozvoljeno, te dobio crveni karton. Nemila je imala još nekoliko odličnih prilika, ali nažalost nisu bile iskorištene. Potpuni preokret Nemile u drugom poluvremenu i sa dva gola kapitena Nudžeima Imamovića, rezultat je 2:3 za Nemilu, za zasluženu pobjedu u generalnoj pripremnoj utakmici.

Inače, ekipa NK Bosna iz Visokog je u prošloj sezoni sezoni 2022/2023., u Drugoj ligi FBiH, grupa Centar, zauzela drugo mjesto mjesto, iza NK Čelik. Današnji suparnici iz Visokog će nastupati u istoj ligi u sezoni 2023/2024, Druga liga FBiH, grupa Centar.

Da rezimiramo rezultate NK Nemila u pripremnim utakmicama:

U prvoj pripremnoj utakmici, koja je odigrana na Vlašiću, protiv Rudara iz Han Bile, Nemila je zabilježila visoku pobjedu od 6:1. U drugoj pripremnoj utakmici Nemila je pobjedila Usoru u gostima, takođe, sa 6:1. U subotu, 29.7. na gostovanju u Vitezu kod NK Romari, člana Druge lige FBiH, grupa Zapad, Nemila je slavila sa 4:0, a u četvrtoj utakmici, u Nemili, pobjedili su Unis iz Vogošće sa 4:0. U petoj utakmici u Nemili sa Borcem iz Jelaha bilo je neriješeno 0:0, te u generalci sa visočkom Bosnom, danas u gostima, bilo je 2:3 za Nemilu.

Ako se po jutru dan poznaje, onda bi NK Nemila mogla imati odlične rezultate u višem rangu takmičenja, jer su pokazali sjajne rezultate u pripremnim utakmicama.

E.Imamović; Foto sa NK Nemila/NK Bosna



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno