Ostali sportovi

Pobjeda MNK „Neimari“ u prijateljskoj utakmici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Večeras, 20.10.2021.godine, malonogometni klub (MNK)  „Neimari“ odigrao je još jednu prijateljsku-kontrolnu utakmicu, objavili su na svojoj facebook stranici iz MNK „Neimari“ Zenica.

Protivnik u večerašnjoj utakmici bila im je ekipa KMF Željeznica iz Trnova, član Prve futsal lige RS.

Utakmica je odigrana u sportskoj dvorani u Vojkovićima, Istočno Sarajevo, a visoku pobjedu u ovom meču ostvarila je gostujuća ekipa, MNK „Neimari“ iz Zenice.

Rezultat: KMF Željeznica – MNK „Neimari“ 0:6;

Strijelci za Zeničane bili su Amir Baručija i Alija Bajrić sa po dva gola, te Erdin Ramić i Ehliman Pašalić.

– Rezultat najbolje govori kakvu utakmicu su odigrali naši momci. Također, bitno je napomenuti da su priliku dobili svi igrači, prvenstveno mislimo na omladinski pogon, kojim možemo biti itekako ponosni i zadovoljni -, ponosno ističu iz MNK „Neimari“.

Inače, u prvoj pripremnoj utakmici klub MNK “Neimari” odigrao je 3. oktobra u gostima sa premijerligaškom ekipom “GFC Sarajevo”. Susret je završen neriješeno 4:4. Strijelci za “Neimare” su bili: Amar Šišić sa dva gola i po jedan gol postigli su Sulejman Salkić i Amir Baručija.

U drugoj kontrolnoj utakmici, protivnik zeničkih haklera ponovo je bila ekipa iz društva najboljih, MNK “Kaskada” iz Gračanice. “Neimari” su slavili sa 4:2. U ovoj utakmici dva gola ponovo je postigao Amar Šišić, dok su po jedan gol postigli Amir Baručija i Hadis Krehmić.

MNK “Neimari”, predvođeni trenerom Mirkom Čamparom, pripreme za narednu sezonu počeli su u septembru i cjelokupne pripreme obavit će u Zenici, u planu su još neke pripremne utakmice.

Početak Prve futsal lige Federacije BiH planiran je za 06. i 07. novembar, a prvi dio sezone bi se trebao završiti 18. i 19. decembra 2021.godine.

E.Imamović

Foto sa MNK „Neimari“

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno