Košarka

Pobjeda košarkašica Čelika u Brčkom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pobjeda košarkašica Čelika u Brčkom – Nakon neslavnog izbacivanja ekipe KŽK Čelik iz Prve i najviše lige BiH u niži rang takmičenja, košarkašice Čelika su nastavile takmičenje u A1 ligi BiH.

Naime odlukom Upravnog odbora KSBiH košarkašicama Čelika nije dozvoljen nastup u završnici prvenstva, odnosno Ligi za prvaka, a izbačene su u niži rang (A1 ligu) zbog neigranja u ligaškom dijelu prvenstva BiH.

U okviru trećeg kola A1 lige Bosne I Hercegovine, košarkašice Čelik LS Invest savladale su kao gošće ekipu Spars Brčko, javili su iz KŽK Čelik TIM.

Rezultat: ŽKK Spars Brčko – KŽK Čelik LS Invest  23:116 (10:27), (3:26), (4:36), (6:27);

Domaće košarkašice su samo u prvom periodu pružile nešto bolji otpor, pa je rezultat nakon prvih deset minuta glasio 10:27. Drugi i treći period Zeničanke su odigrale furiozno i riješile ova dva perioda rezultatom 3:26, odnosno 4:36.

Posljednji period protekao je u skoro istom ritmu, te igračice Čelika ovaj dio rješavaju u svoju korist sa 6:27. Nakon što je odgođena utakmica prvog kola protiv Tešnja, a utakmica drugog kola protiv Iskre nije odigrana, bila je ovo prva utakmica Čelika u okviru A1 lige i prva uvjerljiva pobjeda. Najefikasnije u domaćem timu bile su Lević sa sedam, te Mihmić i Avdić sa po četiri poena.

Kod Čelika sve igračice su se upisale u strijelce. Milica Zeljković postigla je 24, Anida Ćorović 22, Sara Heljić 21, Nedžla Kovačević 15, Adna Lončarević 12, Eni Nizamić 10, Amna Kahrić 8, Lamija Škaljo 4 poena. Sljedeći susret u okviru A1 lige Čelik LS Invest igra u Travniku protiv istoimenog protivnika.

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno