Nogomet

Pobjeda kadetkinja protiv Mađarske u Trening centru Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pobjeda kadetkinja protiv Mađarske u Trening centru Zenica – Ženska „U-17“ reprezentacija Bosne i Hercegovine revanširala se selekciji Mađarske za poraz od 3:1 u prijateljskom meču odigranom prije dva dana.

Izabranice Ilije Lucića su istim rezultatom danas u zeničkom Trening centru ostvarile pobjedu.

Maja Jelčić je u 5′ odlično prošla po lijevoj strani protivničkog kaznenog prostora i pogodila suprotni ugao gola Mađarske za 1:0.

Csilla Savanya u 20′ snažnim udarcem iskosa sa desne strane šesnaesterca bh. tima izjednačuje rezultat.

Emma Kos u 31′ snažno šutira sa oko 20 metara sa lijeve strane, ali pogađa prečku.

Dobar pokušaj za gostujući tim je imala Savanya iz slobodnog udarca u 36′, a Lea Bagarić je odbranila njen udarac.

Naida Haračić je u 45′ centrirala iz slobodnog udarca sa lijeve strane, a Maja Jelčić se najbolje snalazi u protivničkom šesnaestercu i sa oko 7 metara postiže drugi gol za bh. tim.

Jelčić je u 56′ odlično uposlila Ana Mariju Milinković koja kreće sama ka protivničkom golu, ali golmanica Dorina Borok zaustavlja njen udarac.

Milinković u 75′ zaobilazi golmanicu Mađarske, međutim Anna Sain stiže da izbaci loptu u korner.

Zsuzsanna Szekely u 78′ odlično prolazi po desnoj strani i asistira za Emoke Papai koja sa 15-ak metara loptu šalje preko gola.

Ana Marija Milinković u 87′ postiže treći gol za bh. tim. Jovana Stevanović je centrirala sa lijeve strane za Milinković koja sa peterca šalje loptu iza leđa Dorine Borok.

Dvije minute poslije i Maja Jelčić pokušava sa lijeve strane, ali Borok ovaj put uspijeva da loptu odbije u korner.

Po završetku utakmice selektor Ilija Lucić je izjavio:

„Čestitam našim igračicama koje su uspjele za jedan dan da se oporave i odigraju odličnu utakmicu. Pogreške koje smo radili u prvom meču, uspjeli smo ispraviti. Treba nam „goriva“, to se vidjelo i danas ali smo izašli kao pobjednici. Pohvalio bih i selekciju Mađarske koja je pokazala da je odlična reprezentacija i ovo su bile dobre provjere za nas.“

Bosna i Hercegovina-Mađarska 3:1 (2:1)

Trening centar NS/FS BiH, Zenica.

Sudija: Igor Popović.

Sudije asistenti: Mirya Fetić, Damir Begić.

4. sudija: Armin Kahrić.

Golovi: 1:0 Ječić (6′), 1:1 Savanya (20′), 2:1 Jelčić (45′), 3:1 Milinković (87′).

Žuti kartoni: Slišković, J. Stevanović (BiH).

Bosna i Hercegovina: Lea Bagarić, Elma Huremović, Melisa Sipović, Gloria Slišković, Alvira Hasanović, Ana Marija Milinković, Emma Kos, Naida Haračić, Maja Jelčić, Radmila Ždero, Tijana Ičanović. Igrale su još: Josipa Radoš, Matea Brzović, Ana Buhač, Jovana Stevanović, Đuka Stojanović. Selektor: Ilija Lucić.

Mađarska: Dorina Borok, Dorka Benke, Emoke Papai, Blanka Bokor, Anna Sain, Csilla Savanya, Rebeka Sali, Patricia Vigh, Cecilia Meszaros, Zsuzsanna Szekely, Zsofia Csizmadia. Igrale su još: Emma Lovasz, Gloria Siber, Eniko Juhasz, Alexandra Antalicz. Selektorka: Dorottya Schumi.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno