Košarka

Pobjeda kadeta na Olimpijadi mladih (EYOF)

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pobjeda kadeta na Olimpijadi mladih (EYOF) – BiH – Latvija 87:61

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine došla je do pobjede u prvom meču EYOF -a 2015 (Evropski ljetni olimpijski festival),  koji se održava u glavnom gradu Gruzije, Tbilisiju.
Naši momci su porazili Latviju rezultatom 87:61 i tako na pravi način otvorili ovo takmičenje.
Već od samog početka meča se vidjelo da će naši momci ubilježiti trijumf u ovom duelu.
Prva četvrtina je završena rezultatom 29:12, a na poluvremenu su naši momci imali prednost rezultatom 48:29. Latvija je bolje odigrala u trećoj četvrtini meča, ali na kraju su naši momci ipak došli do prvog trijumfa. Sutra je na rasporedu novi duel i to protiv Gruzije u 14 sati.
Džanan Musa je na kraju ubacio 27 poena, imao 6 skokova i 4 asistencije. Sani Čampara je ubacio 20 poena, te imao po 3 asistencije i 3 skoka, dok je Njegoš Sikiraš ubilježio double-double učinak sa 16 poena i 11 skokova.
Kao što napred rekosmo, u utorak  igramo protiv Gruzije od 14:00 sati, a u srijedu nastupamo protiv Turske od 18:00 sati.
Treba spomenuti da će dva najbolja tima iz po dvije grupe osigurati nastupe u polufinalu i ući u borbu za medalju.
Inače, Evropski ljetni Olimpijski festival mladih (EYOF) održava se u glavnom gradu Gruzije, Tbilisiju, od 26.jula do 01.avgusta 2015.godine.
Bosnu i Hercegovinu na predstojećem Evropskom ljetnom olimpijskom festivalu u Tbilisiju predstavlja ukupno 25 sportista u pet sportova.
Zastavu Bosne i Hercegovine na otvaranju nosio je Džanan Musa, jedan od najvećih dragulja evropske košarke i lider naše reprezentacije.
Na ovom takmičenju će učestvovati preko 3800 sportista iz 50 evropskih zemalja. Sportovi u kojima će se takmičiti sportisti su sljedeći: džudo, tenis, gimnastika, biciklizam, atletika, plivanje, odbojka, rukomet i košarka.
Naši takmičari će nastupiti u sljedećim sportovima: Atletika, džudo, plivanje, sportska gimnastika i košarka.
Posebno zadovoljstvo je što je prvi put učešće na EYOF-u uzela i mlada košarkaška reprezentacija BiH.

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno