Nogomet

Pobjeda juniora OFK „ZSK 2013“ u derbiju u Omladinskoj ligi BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pobjeda juniora OFK „ZSK 2013“ u derbiju u Omladinskoj ligi BiH  – U 15. kolu Omladinske nogometne lige BiH, grupa „Centar B“, sezona 2019/2020, juniori „ZSK –a 2013“ u Zenici su igrali juniori zeničkog OFK ZSK-a 2013 i njihovi vršnjaci iz FK Radnik iz Donjeg Vakufa.

Zasluženu pobjedu u ovom, veoma fer, derbiju ostvarila je domaća ekipa zeničkog ZSK-a.

Rezultat: OFK ZSK 2013 – FK Radnik  D.Vakuf 3:2 (2:1)

Strijelci: 1:0 Miralem Drapić u 18′, 1:1 Fatih Drek u 42′, 2:1 Velid Šehić u 43′, 2:2 Admir Sadiković u 56′, 3:2 Velid Šehić u 81′.

Sastav ekipe ZSK-a: Amar Husagić, Abdulah Fejzić, Emir Kobić (cap), Damir Oruč, Muhamed Vardo, Sedad Žuna (od 58.Imran Ahmed), Belmin Šišman (od83.Benjamin Spahić), Amar Muračević, Miralem Drapić (od58.Mensud Halilović), Velid Šehić, Ajdin Mandžuka (od 70.Anel Purić).

Još na klupi: Benjamin Kobilica; (Glavni trener ZSK-a Hasib Fetić, predstavnik kluba Jusuf Fazlić);

Utakmica je odigrana na „B“ terenu Kamberovića polja sa plastičnom podlogom u Zenici u prisustvu oko  50 gledalaca po oblačnom vremenu, + 18*C.

Glavni sudija bio je Amin Efendić, pomoćnici Eldar Parla i Haris Ljuca (svi Sarajevo), delegat Emir Alečković (Sarajevo).

Domaći su danas ostvarili vrlo vrijednu pobjedu nad ekipom Radnika iz Donjeg Vakufa, koja je imala četiri boda više od ZSK-a prije ove utakmice. Ekipa ZSK-a je povela u 18′ nakon lijepe akcije golom Miralema Drapića. Gosti su izjednačili u 42′, ali su domaći već u narednoj minuti ponovo u vođstvu od 2:1, maestralnom akcijom svog ponajboljeg strijelca, Velida Šehića, koji je solo akcijom i gotovo iz „mrtvog“ ugla savladao gostujućeg golmana, prizemnim šutom pogodio suprotnu stativu od koje se lopta odbila u gol.

Ovo je bio i rezultat prvog poluvremena, 2:1 za domaće.

Gosti su izjednačili na 2:2 u 56′ odmjerenim udarcem sa distance. Treće vođstvo domaćih za pobjedu, prelijepim lob udarcem, donio je ponovo, svojim drugim golon, Velid Šehić u 81′ za konačnih i zasluženih 3:2 za ZSK.

Drugi zenički ligaš, NK Čelik, je bio slobodan u ovom kolu.

Na tabeli, pred zimsku pauzu, vode juniori Čelika sa 37 bodova sa 12 pobjeda i jedan remi, te gol razlikom 55:5, dok su, na nepotpunoj tabeli,  juniori ZSK-a 2013 na 7.mjestu sa 22 boda, sedam pobjeda, jedan remi i pet poraza, gol razlika 31:33.

U narednom 16.kolu juniori ZSK-a su domaćini ekipi Iskra, dok juniori Čelika gostuju Novom Travniku.

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno