Nogomet

Pobjeda i poraz omladinaca zeničke Fortune u Travniku, Čelikovi omladinci bili slobodni

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pobjeda i poraz omladinaca zeničke Fortune u Travniku, Čelikovi omladinci bili slobodni- Omladinska liga BiH u nogometu, grupa  „Centar 2“- juniori i kadeti, 20.kolo;

Proteklog vikenda odigrane su utakmice 20.kola Omladinske lige BiH u grupi „Centar 2“ za juniore i kadete, sezona 2021/2022, u kojoj nastupaju i odgovarajuće selekcije NK Čelik i NK Fortuna iz Zenice. Ovo je peto kolo u proljetnom dijelu prvenstva.

 

U 20.kolu kadeti i juniori NK Fortuna bili su na gostovanju kod ekipe NK Travnik, a utakmice su odigrane na stadionu FK „Lašva“. Kadeti Fortune su zabilježili visoku gostujuću pobjedu, dok su juniori zabilježili novi poraz. Kadeti i juniori NK Čelik su u proteklom kolu bili slobodni.

 

Evo rezultata Fortune i strijelaca:

KADETI

NK Travnik – NK Fortuna 0:5 (0:2);

Strijelci za kadete Fortune  bili su Azur Mulasmajić (2x) u 3′ i 11′, Edvin Oruč u 66′, Lead Imamović u 70′ i Enis Saletović u 81′; (Glavni trener kadeta Fortune Armin Bujak, predstavnik kluba Mersid Bureković);

 

JUNIORI

NK Travnik – NK Fortuna 6:4 (1:1);

Strijelci za juniore Fortune bili su Adnan Sofić (2x) u 36′ i 89′, Dino Šehić u 84′ i Samir Spahić u 86′;

(Glavni trener juniora Sabahudin Bujak, predstavnik kluba Mersid Bureković);

 

Nakon 20.kola kadeti Čelika su drugi na tabeli sa 46 bodova, dok je prvoplasirana ekipa Romari sa 49 bodova sa utakmicom više. Kadeti Fortune su na šestom mjestu sa 28 bodova.

 

Nakon 20.kola juniori Čelika zauzimaju drugo mjesto sa 43 boda. Vodeći u juniorskoj ligi je, takođe, NK Romari (Rijeka –Vitez) sa 52 boda sa utakmicom više. Juniori Fortune su na 13.mjestu sa dva boda.

 

U narednom 21.kolu (šesto kolo proljetnog dijela prvenstva), juniori i kadeti Čelika gostuju ekipi NK „Žepče 1919“, dok je ekipa Fortune domaćin ekipi NK Kiseljak.

 

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno