Nogomet

Pobjeda Čelika u Visokom!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Jučer je na stadionu Luke odigrano 29. kolo Druge lige FBiH – Centar. Naši crno-crveni momci gostovali su kod ekipe Bosne iz Visokog, te ostvarili još jednu pobjedu rezultatom 0:3. Ovom pobjedom naš klub ostvario je 13. uzastopnu pobjedu.

Trener Armin Duvnjak nije mogao računati na nekoliko standardnih igrača u ovoj utakmici, međutim i to nije spriječilo našu ekipu da pokaže svoj Zenički kvalitet.

Prvi gol na meču desio se već u osmoj minuti, Vardo je ubacio s desne strane, a u gužvi se najbolje snalazi kapiten Aladin Isaković te matira golmana Bosne za vodstvo Čelika 0:1. Taj gol kao da je šokirao domaće nogometaše, što Čelik koristi, te u 12. minuti preko Besima Kolića na sjajnu asistenciju Međuseljca stiže do vodstva 0:2. U 40. minuti Eldar Sivac postiže i treći gol za visokih, ali zasluženih 0:3 za Čelik nakon prvog poluvremena. Treba istaći i nekoliko sjajnih odbrana golmana Durme, koji je pokupio sve što je upućeno prema njegovom golu.

U drugom poluvremenu otvorena utakmica, a domaćini u 56. minuti imaju priliku da smanje rezultat nakon dosuđenog jedanaesterca, ipak danas sjajni Adi Durmo brani udarac iskusnog Faruka Gačana, te ostaje 0:3 za našu ekipu. Do kraja utakmice domaći nogometaši pokušali su postići makar jedan gol, ali odbrana Zeničana na čelu sa sjajnim Durmom i iskusnim Isakovićem danas je bila na visokom nivou. Na kraju konačni rezultat jučerašnje utakmice bio je 0:3 za ekipu Čelika.

Nakon jučerašnjeg trijumfa Čelik je sada na 63 osvojena boda i na trećoj je poziciji, dok je Bosna ostala na drugoj poziciji na tabeli sa 67 bodova.

Jučerašnja pobjeda za Čelika je bila 13. uzastopna (12 u prvenstvu, jedan u Kupu ZDK), a priliku da nastave niz imat će već narednog vikenda kada će na Kamberovića polju u posljednjem kolu prvenstva dočekati posljednjeplasiranu ekipu na tabeli, tim Jahorine.

Izjave trenera i igrača pogledajte na našem youtube kanalu > KLIK OVDJE

nkcelik.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno