Rukomet

Pobjeda Čelika u Derventi

Pobjeda Čelika u Derventi
Pobjeda Čelika u Derventi
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pobjeda Čelika u Derventi- Rukometaši Čelika pobjedom u Derventi obezbjedili su plasman u narednu fazu KUP-a BiH. Zenički rukometaši slavili su sa 36:30 ( 17:15 ), nanijevši tako i drugi, nakon što su ih u oktobru savladali u prvenstvu, domaći poraz vrlo dobroj ekipi Dervente.

Izabranici trenera Bojana Crnomarkovića na ovaj način su još jednom pokazali kvalitet, a pobjeda je vrednija uzme li se u obzir da je Čelik za duel u Derventi bio lišen usluga standardnih prvotimaca Hamze Hadžića i Marka Pandžića, te su mjesta u timu zauzeli juniori koji su na najbolji način iskoristili ukazanu priliku i opravdali povjerenje. Čelik su do pobjede vodili kapiten Aldin Begagić sa 7 i Enes Skopljak sa 6 golova, u domaćem timu najefikasniji su bili Milinković sa 7 i Mijatović sa šest pogodaka.

Pobjeda u Derventi svakako je i dobra uvertira ali i motivacija za crno crvene pred prvenstveni derbi kojeg rukometaši Čelika u subotu, 19. novembra u Areni Zenica igraju sa sarajevskom Bosnom. Iz zeničkog premijerligaša pozivaju sve ljubitelje sporta da ih podrže i na ovoj utakmici koja se igra od 18:00 sati.

Sportski pozdrav
Sanel Hasanović, RK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno