Rukomet

Pobjeda Čelika u derbiju kola Prve lige FBiH u rukometu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

ČELIK NADIGRAO BOSNU

• U ekipi Čelika šansu dobilo svih 16 igrača, uključujući i četiri šesnaestogodišnjaka iz Čelikovog podmlatka
• Čak 9 igrača RK Čelika postizali golove
• Naredne sedmice Čeklik gostuje u Žepču

Derbi utakmica prvog kola Prve lige Federacije BiH RK Čelik – RK Bosna (Tešanj). Gradska arena HUSEJIN SMAJLOVIĆ u Zenici. Gledalaca: oko 150. Rezultat: 34:25 (poluvrijeme 17:11 za Čelik). Sudije: Dučić i Hadžić. Delegat Eldar Hurić. Sedmerci: Čelik 6 (5), Bosna 4 (4). Isključenja: Čelik 8, Bosna 14 minuta.

RK ČELIK: Mevludin Čehajić (17 odbrana), Danijel Jurić (4), Adnan Sumbuljević, Mirsad Čelenka (2), Admir Bjelopoljak (4), Tarik Kubat (4), Edin Gušić (5), Miran Čović (7), Faris Rujanac (5), Dženan Hodžić, Velid Čelenka (2), Ajdin Starčević (1), Eldar Zukić, Ahmet Kačamaković, Tarik Škaljo, Omar Osmančević. Trener : Miki Filipović.

RK BOSNA: Zlatko Isaković (3), Dženan Okić (5), Enver Omahić (2), Mahmut Isaković (2), Abdulah Muharembegović, Ahmed Jašić, Emir Dugalić (3), Kastriot Gashi (4), Harun Gashi, Ajdin Bočić (1), Bojan Lugonjić (16 odbrana), Ajdin Basor (2), Muamer Nalić, Amar Murtezanović (3). Trener: Mustafa Šišić.

Odlična utakmca u Gradskoj areni Zenica, na otvaranju prvenstva u Prvoj ligi F BiH u rukometu, utakmica koja zaslužuje atribut ,,derbi kola” zmeđu dva dobra rivala – RK Čelika i RK Bosne Tešanj. Čelik je svih 60 minuta bio za nijansu bolja ekipa, ali se mlada ekipa Bosne ni jednog trenutka nije predavala. Tim RK Čelika je gotovo od samog početka utakmice, svih 60 minuta, diktirao igru i većim dijelom utakmice vodio sa desetak golova razlike, da bi utakmica završila sa devet golova prednosti nad ekipom Bosnom. Rezultat 34:25 za Čelik.

Igrao cijeli tim

Osnovna karakteristika igre RK Čelika je što je trener Filipović dao šansu i da su u igru ulazili svih 16 igrača kojima je dao šansu da nastupe u ovom meču. Tako su svih četiri igrača iz podmlatka RK Čelika, koji imaju svega po šesnaest godina – Eldar Zukić, Ahmet Kačamako-vić, Tarik Škaljo i Omar Osmančević dobili određenu minutažu u ovoj važnoj utakmici.

Inače, kod RK Čelika bolji dio tima je bila odbrana, na čelu sa sjajnim zamjenikom kapitena Danijelom Jurić, koji je ,,napravio bedem” ispred svog kapitena i golmana Mevludina Čehajića, koji je ostvario odličnih 17 odbrana.

U napadu Čelika, i pored određenog broja promašenih zicera, ohrabruje činjenica da je čak devet grača davalo golove. Po broju postignutih golova prednjačio je odlični Miran Čović, sa 7 postignutih golova. Edin Gušić i Faris Rujanac postigli po 5. Tri igrača Čelika – Danijel Jurić, koji pored odbrane sve bolje igra i u napadu, te vrlo dobri i pouzdani Admir Bjelopoljak i Tarik Kubat su dali po 4 gola, braća Čelenka (Mirsad i Velid) su dodali po 2, a Ajdin Starčevič 1 gol.
Kod RK Bosne, koja se pojačala u odnosu na prethodnu prvenstvenu sezonu sa nekoliko solidnih igrača, najblji igrač je bio Dženan Okić (postigao 5 golova), a standardan je bio Zlatko Isaković (sa 3 gola), te Kastriot Gashi, koji je postigao 4 gola. Valja istaći i golmana Bojana Lugonjića koji je upisao 16 odbrana.

Filipović: Forma usponu

Nakon utakmice, zadovoljan je igrom i rezultatom, trener RK Čelika Miki Filipović je izjavio:

– Zadvoljan sam igrom i rezultatom svoje ekipe u derbiju kola protuiv dobre ekipe RK Bosne. U ovoj utakmici forsirali smo igru odrane i ide to dosta dobro. Takođe, nadtračali smo mladu ekipu Bosne, čija je taktika bila da uspori igru. Naravno nije to ni blizu onog kako ćemo ubuduće igrati, jer prvenstvo je tek počelo a naša forma je u usponu. Već smo se okrenutrili narednoj utakmici prema u odnosu na prethodno prvenstvo pojačanoj ekipi Žepča. Idemo dalje! – kazao je Filipović.

Naredenog vikenda, kako reče trener Filipović, RK Čelik u derbiju drugog kola gostuje kod odlične ekipe RK Žepča, koja se u ovom prelaznom kolu pojačala sa pet-šest dobrih i iskusnih igrača, prije svega povratnikom iz RK Konjuha Živinice, odličnim ljevakom bekom Tonijem Knezović, zatim Tarikom Berberović, Damirom Stanković i iskusnim Suadom Huskićem.

Zamjenik kapitena Danijel Jurić:

– RK Žepče je odličan tim, sa mnogo mladih i talentovanih rukometaša. Protiv njih uvijek odlično igramo i nema razloga da tako ne bude i ovog puta. Idemo u Žepče da se nadigravamo i daćemo sve od sebe za novu pobjedu! – izjavio je Jurić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno